O autorovi


Jméno: JjSlunicko
Region: Znojmo
O mně:
Můj profil

Kategorie
Poslední příspěvky
Šablona vytvořena
Free Blogger templates

Sluníčko...

....další pokračování povídek, již brzy ;-)
24.Říjen 2008
Ten pravý na rande! ... tedy, účes samozřejmě

Ten pravý na rande!... tedy, účes samozřejmě!

Taky si při přípravě na rande stokrát změníte účes, vlasy natočíte, pak zase vyžehlíte, sepnete a rozpustíte a tak pořád dokola dokud vám nezbývá už jen poslední minutka do odchodu? Nejste samy, nebojte... Účes je samozřejmě důležitou, ne-li jednou z nejdůležitějších součástí našeho vzhledu (přeci jen, při konverzaci se vám většina lidí dívá na hlavu, a podle ní si také dělá obrázek), a tak není divu, že chceme, aby byl dokonalý. Ne každá z nás už ale přišla na to, který je ten pravý – ne moc usedlý, ne neupravený, ale zase ani rozcuchaný, ne moc nudný, ale ani bláznivý – jednoduše ideální účes na rande.

Vlny a vlničky

Kudrnaté a vlnité vlasy byly a jsou svůdné snad od pradávna. Je v nich jednoduše něco neodolatelně svůdného. Na romantickou večeři se lokýnky rozhodně hodí, ideální jsou ty velké. Nenechte se mýlit, vlny nejsou jen pro „dlouhovlásky“, naopak.

Pokud jde o další úpravy vašich svůdných vln, v záleží jen na dvou věcech – kde se bude rande konat, a také nakolik chcete vypadat, že jste se na něj připravovala. Do luxusní restaurace si můžete vlasy (nebo jejich část) vyčesat nahoru a doplnit účes třeba i o květiny nebo nějaké zajímavé sponky, pokud se ale chystáte do kina (nebo dokonce na sportovní utkání – ano, i taková rande se konají!), ušetřete si námahu – v kině stejně zhasnou, a sponky by vás mohly tlačit do hlavy, až se budete po hodině koukání chtít pohodlněji opřít (popř. úplně ztratit v sedačce, když vás výběr partnera zrovna nenadchne).

 

Rovné jako hřebíky

Narovnané vlasy jsou jakousi klasikou, která se hodí jednoduše pro každou příležitost. Krásně zvýrazňují rysy obličeje a tudíž přirozenou krásu, což je vždycky k sežrání. Uhlazený účes vypadá velmi něžně, nevinně a přirozeně, a navíc s ním není skoro žádná práce, když máte rovné vlasy.

A pokud vlasy od přírody úplně rovné nemáte, není lepšího pomocníka než je keramická žehlička – je poměrně šetrná, a přesto tolik silná, rychlá a mocná čarodějka.

Rozcuchaná?..i tak to jde

Ano, i rozcuchaný účes může být pro rande velmi vhodný, ovšem je třeba dodat že musí jít o účes cíleně upravený tak, aby vypadal jaksi nedbale elegantně, ne že byste se od rána neučesala!

Rozcuchaný vzhled je samozřejmě převážně adresován majitelkám krátkých sestřihů. Ty jsou mimochodem vůbec nejvariabilnější a nejsnadněji přizpůsobitelné. Krátké vlasy je třeba upravovat za pomoci stylingových prostředků, a je už jen na vás, zda to bude gel, pěnové tužidlo nebo lak na vlasy. Jednoduše sáhněte po tom, co máte ve zvyku používat a popusťte uzdu fantazii. Rozverné účesy jsou poměrně žádoucí, neboť muži jak známo mají rádi cokoliv netradičního a vyzývavého, což drzý rošťácký účes rozhodně je. A nemusíte se ho bát dokonce ani v kombinaci s večerními šaty.

 

Copy, copky, copánky

Každá chceme samozřejmě vypadat elegantně a sexy, ovšem málokterá z nás má hodiny volného času, aby se doma piplala se složitými účesy, nebo ještě lépe miliony v kapse na to, aby nás pokaždé učesal kadeřník, navíc když to druhá polovička vlastně ani moc neocení. Naštěstí současné trendy jsou poměrně realistické, a tak se velké oblibě těší klasický, jednoduchý, ale přesto velmi slušivý ohon ve všech svých variacích – od volného, přes utáhnutý a vysoko postavený, až po ohon na bok. Záleží jen na vaší volbě.

Pokud jde o copánky, tlusté, tenké, světlé, tmavé, krátké, dlouhé, jednoduché nebo i francouzské, rozverné i elegantní, jednoduše jaké vás jen napadnou, takové mohou být. Pokud jde o ty pletené, jsou nejen velmi slušivé, ale také praktické (vlasy vám nepadají do obličeje ani do polévky při jídle) a navíc jsou tak vaše vlasy chráněny před nepříznivými vlivy jako je například vítr, který vlasy zacuchává, méně se

poškozují, jsou zdravější a živější na pohled. A rozhodně se nenechte odradit obecným povědomím, že pletené copky jsou jen pro malé slečny – jistě, dva a navíc s rudými stuhami na koncích nebudou na rande tím pravým, ale jeden volnější s obyčejnou gumičkou určitě může vypadat úchvatně.

Žádné extrémy!

Rozhodně se na rande (a už vůbec ne na to první) nesnažte o nic extra. Když budete svá, přirozená a budete se cítit příjemně, i vašemu společníkovi s vámi bude příjemněji. Není nic horšího než krásné nové boty které tlačí, zbrusu nové úchvatné šaty které vás ovšem škrtí, nebo dokonale propracovaný účes, který ale někde tahá. Kromě toho, když se budete snažit dělat své vlasy takové, jaké jednoduše nejsou a ani nikdy nebudou, stejně ke zdárnému konci nedospějete a největší pravděpodobností vše nakonec dopadne katastrofálně.

Stejná pravidla platí i pro barvu vlasů. Určitě si nebarvěte vlasy tři hodiny před tím než jdete na schůzku, navíc jen proto, že se partner zmínil, že se mu líbí více brunetky než blondýnky, a už vůbec to nezkoušejte sama doma. Zkrátka a dobře, nedělejte ze sebe něco co nejste - raději jen ukažte svou hezčí stránku, jistě to bohatě postačí.

posted by JjSlunicko @ 08:45  
Komentáře (0):
Přidej komentář
« Domů