05.Květen 2009
"A ony už se nikdy neviděly?" popotáhne maličká.
"Ne, protože to vzdaly víš? Už nikdy nebyly všechny pohromadě" vypráví dál..
"Vždyť se ale měly rády ne?" ptá se a začne usedavě plakat.
"Milovaly jedna druhou, víc než svůj vlastní život, alespoň si to myslely, ale občas se stávají věci, kterým nejde zabránit, kterých lidé litují" ..neví jak to ubohé dítko ukonejšit..
"Tak proč se neusmířily? Proč?"...
"Drahoušku, každá si stála za svým názorem, jenže ne každá měla pravdu a tak se prostě nepohodly" sklání se k dítěti a hladí ho po hladkých, od šampónu voňavích vlasech..
"Mamko, to je ošklivý příběh, vyprávěj mi jiný.." prosí ji
"Spinkej beruško.. "

Tady a teď, najdi řešení. Vždyť vše se zdá tak moc jednoduché, vše se zdá tak jasně průzračné. Jako hladina toho nejčistčího moře, kde vidíš i ten nejmenší kamínek na dně.. "Až se rozední, půjdu tam a do sáčku si ukradnu kousek té barevné duhy, vypadá totiž jako z cukru, tak slaďounce. Támhle si schovám paprsek sluníčka a až bude ta největší vánice a zima taková, že lidé nebudou vycházet ze svých domů, vyndám ho a dokážu všem, že jsem hrdina".
Vždyť jen s nima jsem se dokázala smát celé hodiny, nepřetržitě, ony mě držely, když jsem plakala. Jeden provaz, společná cesta, naše budounost, naše sny. Náš příběh, ten nekonečný, nekončící euforie, jen s nima.. Myslíte, že půjdu, všechno zamotám do klubíčka a pošlu ho z kopce? Ne, nestála jsem o to. Nechtěla jsem zůstat sama, samotinká na celém světě. Jenže.. Přemýšlejte. "Pro Vás první a poslední, za Vás ruku do ohně, zachráním Tě, pomohu Ti, kdykoliv, nerozdělí nás".. Proč jsme si udávaly tu laťku tolik vysoko? Když ani ten nejvyšší na ni nedosáhne? Tak kdo je teď na vině? Teoreticky jsme všechny stejně vysoké, kdo může za to, že tam nedosáhne?.. Váš ukazováček směřuje k mému obličeji, odvrátila bych ho, ale proč? Vždyť k čemu to je, přesvědčovat někoho o tom, jak ho druzí zradili?
Já jsem neudělala chybu, já se nezvedla z gauče a neřekla > Tak, stěhujem se, jo jedem*
Prostě přišel ten blbej den, co nám bez zeptání vzal všechno, zanechal jenom sen.
"Tak dobrou noc drahé"..
Vložil: Little. ¤