14.Únor 2009
..Smrt je jen levná poetika, mnohem bolestnější je tenhle usychající inkoust na kusu papíru. Jen málokdo dokáže věci vystihnout, jen málokterý člověk je opravdový básník.. Jen někdo dokáže pořádně popsat občasné situace v tomhle krutém životě..
..Přál by sis zemřít? Uvažuj člověče, co je vlastně smrt? zemřeš, nic nekončí, nepomůžeš si.. I když, kdo ví jaké to tam je.. Stále, pořád, dokola nad tím uvažuji, uvažovala sem a vždycky budu.. Je to něco jako lidská pamět, dosud neprozkoumáno, možná jen z jedné miliontiny procenta.. A přesto obalena cigaretovým dýmem půjdu dál a pomalu budu umírat na schodech nemocnice, pod vrakem oceánu, tam kde si to vyžádá.. Občas využiji jeho slov, snad mi to promine..
..Pořád si přeješ zemřít? A jak? V klidu jako stařeček? Poražen autem? Uhořet? Utopit se? Býti zastřelen? Skočit ze skály? Býti shozen? Usmát se k smrti? Infarkt?.. Ale přemýšlel si někdy nad tím, že budeš ležet, už se ani hnouti nebudeš moci.. Představit si, že Tě stíhá nemoc, kterou nikdo nevyléčí? Která Ti zaručí jen jedno.. A to smrt, stejně nepopsatelnou..
..Jaká pro Tebe bude? Nelítostná? Proklínaná? Zlá? Nespravedlivá? .. Nebo to bude pro jednou ta hodná, ta "paní" zachránkyně? Ta, co Tě jako jediná může vysvobodit.. Nikdy neříkej, že nechceš zemřít, nebo naopak.. Protože Tebe se nikdo na nic neptá.. Ty jsi jen jedna z figurek.. Ty si nevybíráš.. To (oni,on,ona).. Možná bůh, kdo ví.. Já žiju šťastně i bez představy "otce", který mi zaručí, že po smrti budu žít šťastně, se zahradou plnou květin a s člověkem, kterého miluji. Radši budu doufat, že ta moje "smrt" bude vysvobozením a ne "tou" sviní. Protože kdo jiný by chtěl umírat v bolestech na rakovinu a slastně čekat na smrt? Protože já,  já jí jednou budu milovat.. Nepřijde z nenadání, snad, doufám, přijde očekávána, uvítána s otevřenou náručí, jen lehce ledovými prsty zaklapne mi víčka a popřeje.. Krásnou, dobrou noc.. Co víc, kdo víc, může mít?..
..Začínáš uvažovat? Nikdo jí nedokáže rozebrat, popsat, ani říct, co bude až dveře se po ní zabouchnou a jen vánek proletí světnicí.. Nesnaž se o to, je to marný.. Snad jen, pojďme jí vykat..
"Vy ještě v klidu podřimujte, ještě je brzo *paní*.."

                                                                                                                            Little.
Vložil: Little. ¤


Komentáře (1):
  • 09.03.2009 19:26:34, _LuCky-StAr_

    I kdybys nechtěla a napsala nějakej článek..poznala bych že si to psala ty. Píšeš užasně. Píšeš srdcem. Máš svojí mysl, svojí hlavu, seš svá. A to se má paní užasná ukáže i v "pouhym" psaní.. Ale kolikrát i to psaní dá člověku tk moc. Piš dál, my budeme číst dál. Protože tvoje články mají něco, co jiný postrádají. Miluju Tě moje malá ^^