Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a kůži nařízneme do tvarů kosočtverců. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme. Feferonky najemno posekáme. Papriky a lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Cukrový hrášek očistíme a omyjeme. Nudle uvaříme podle návodu.
Ve woku nebo na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Vložíme maso kůží dolů a opékáme na mírném ohni 10 min. Obrátíme a opékáme další 3 min. Vyjmeme a necháme odpočinout. Pak maso nakrájíme na nudličky.
Osmažíme zázvor, česnek, feferonky, papriky, cibulky a hrášek. Přilijeme sójovou omáčku a vývar, přidáme nudle a maso a společně prohřejeme.
Ingredience:
na osobu asi 720 kcal, 24 g bílkovin, 45 g tuků, 53 g sacharidů
2 kachní prsa (po 200 g),
30 g celého zázvoru,
2 stroužky česneku,
2 feferonky,
1 červená a žlutá paprika,
1 svazek jarní lahůdkové cibulky,
200 g lusků cukrového hrášku,
150 g čínských nudlí,
3 lžíce sezamového oleje,
60 ml sójové omáčky,
125 ml zeleninového vývaru (z kostky),
50 g ředkvičkových (nebo sójových) výhonků
Doba přípravy pokrmu: do 30 minut
Počet osob, pro které je recept napsán:: 4