04.Květen 2010

Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a kůži naříz­neme do tvarů kosočtverců. Zázvor a česnek olou­peme a posekáme. Feferonky najemno posekáme. Papriky a lahůdkovou cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Cukrový hrášek očistíme a omyjeme. Nudle uvaříme podle návodu.

Ve woku nebo na pánvi rozehřejeme 1 lžíci ole­je. Vložíme maso kůží dolů a opékáme na mírném ohni 10 min. Obrátíme a opékáme další 3 min. Vyjmeme a necháme odpočinout. Pak maso na­krájíme na nudličky.

Osmažíme zázvor, česnek, feferonky, papriky, cibulky a hrášek. Přilijeme sójovou omáčku a vývar, přidáme nudle a maso a společně prohřejeme.

Ingredience:

na osobu asi 720 kcal, 24 g bílkovin, 45 g tuků, 53 g sacharidů
2 kachní prsa (po 200 g),
30 g celého zázvoru,
2 stroužky česneku,
2 feferonky,
1 červená a žlutá paprika,
1 svazek jarní lahůdkové cibulky,
200 g lusků cukrového hrášku,
150 g čínských nudlí,
3 lžíce sezamové­ho oleje,
60 ml sójové omáčky,
125 ml zeleninového vývaru (z kostky),
50 g ředkvičkových (nebo sójových) výhonků

Doba přípravy pokrmu: do 30 minut

Počet osob, pro které je recept napsán:: 4

cinske-nudle-s-kachnou.jpg (11 KB)

Vložil: berdana ¤