29.Duben 2010

Ingredience

4 vejce, 220 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka, 250 ml oleje, 100 ml citronové šťávy (cca ze dvou citronů), 2 lžičky citronové kůry (cca z 1 citronu), 400 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička sody, 2 lžíce kakaa

Postup

Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva a sodou. Důkladně promícháme. Polovinu těsta nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Do zbytku přimícháme prosáté kakao. Lžičkou dáváme hnědé těsto na povrch světlého na plechu a pak opatrně vidličkou promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C-200°C a pečeme asi 20 minut. Ještě horký moučník hustě posypeme moučkovým cukrem.

Citronový mramorový koláč
Vložil: berdana ¤