07.Březen 2010

Čokoládu nasekáme. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky ušleháme s cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem a pudinkovým práškem. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu.


Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem. Hotové těsto do nich naplníme a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout a ihned podáváme pocukrované s vyšlehanou smetanou a čerstvým ovocem.

 

Na 4 porce potřebujeme:


50 g hořké čokolády,
3 vejce,
80 g krupicového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
20 g kakaa,
20 g vanilkového pudinkového prášku,
20 g hladké mouky,
200 ml smetany ke šlehání,
čerstvé ovoce na ozdobení

Vložil: berdana ¤