Při přípravě dortů často narazíte na problém, který vám rádi pomůžeme vyřešit.
Co s vybouleným dortem: Pokud nemá upečený dort pěkný rovný povrch, překlopíme jej ještě ve formě, když je teplý, na vál. Dort se vyrovná a po 15 minutách můžeme začít se zdobením.
Dorty pečeme velice opatrně. Trouba nesmí být příliš rozpálená, ale správně vyhřátá. Jemné pečivo odlepíme od plechu, když je po jedné straně nadzvedneme nožem, podsuneme tenkou režnou nit, z každé strany je uchopíme rukama a jedním koncem nití pohybujeme tak, jako když řežeme. Tímto způsobem oddělíme pečivo od plechu, aniž bychom ho poškodili.
Chceme-li udělat nějaký vzor na dortu, postupujeme tak, že na dort položíme papírovou dečku, do které jsme si předem vystřihli vzor a potom ho posypeme moučkovým cukrem nebo kakaem. Dečku opatrně sejmeme a máme pěkně ozdobený dort.
Dorty pěkně nakrájíme, když nůž namáčíme do horké nebo studené vody.