Ingredience
těsto: 5 vajec, 200 g hladké mouky, 180 g cukru krupice, 1 lžička prášku do pečiva, 5 lžic oleje
pudink: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 5 lžic cukru
želé: 2 sáčky Dort - želé červené, 5 lžic cukru
jahody
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dorůžova asi 15 minut. Necháme vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink a ještě horký nalijeme na vychladlý piškot. Na pudink naskládáme oprané jahody. Želé připravíme podle návodu na sáčku, po odstavení z plotny chvíli mícháme a až přestane být vařící, rovnoměrně rozlijeme na jahody. Necháme ztuhnout a dáme vychladit do ledničky.