04.Květen 2010
Stripsy jako z fastfoodu

 dokáže věrně napodobit jemné smažené kuře, po kterém se mohou utlouct miliony lidí po celém světě. Potřebujete na 4 porce: 4 kuřecí prsa, 500 ml podmáslí, 15 g hladké mouky, sůl a pepř, lžičku mleté papriky, česnek, steakové koření, trochu strouhaného muškátového oříšku a olej na smažení.

Porce masa naložíme do podmáslí a necháme 4 hodiny odležet. Mouku smícháme s veškerým kořením a maso v ní obalíme. Kousky pak smažíme ve větším množství oleje, nejlépe pak ve fritéze.

Kuřecí prsa plněná brokolicí

Jestli plníte prsa pouze šunkou, sýrem a ananasem, tady je další varianta! Potřebujete: 4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 4 plátky tučného sýra, brokolici, mouku, vejce, strouhanku a sůl.

Růžičky brokolice povaříme asi 2 minuty a scedíme. Maso očistíme, naklepeme a osolíme. Poklademe plátky šunky, sýra a růžičkou brokolice. Vytvoříme balíčky, opatrně je obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozehřátém oleji usmažíme ze všech stran dozlatova. Maso pak položíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Pikantní kuřecí křidýlka

Největší radost máte z toho, když si lahodné kousíčky masa musíte samy najít na kuřecím křidýlku? Upečte je v této marinádě! Kromě kuřecích křídel potřebujete: 6 lžic kečupu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 2 jemné pokrájené cibulky, 3 stroužky česneku, sůl a pepř, oregano, tymián, bazalku, skořici a chilli.

Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme marinádu, množství koření záleží na vás. Touto marinádou potřeme kuřecí křídla nebo paličky a uložíme do lednice přes noc. Pak už jen na ně přidejte kousek másla a dejte péct.

Kuřecí křidélka nepotřebují přílohu
Kuřecí křidélka nepotřebují přílohu
 

Náhoda z kuřecích jater

 s kuřecími játry – tak zkusila náhodou tento recept a je prý vynikající. Zkuste ho také! Potřebujete: 500 g kuřecích jater, 1 klobásku výraznější chuti, 3 větší cibule, 3 plátky anglické slaniny, mletou papriku, drcený kmín, pepř, 1 stroužek česneku, 200 g mražené zeleniny (hráček, kukuřice a mrkev).

Na oleji si pomalu orestujeme nakrájenou cibuli skoro dozlatova. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou klobásu a slaninu a osmahneme. K tomu dáme kuřecí játra a koření (bez papriky). Nakonec přidáme papriku a prolisovaný česnek. Krátce restujeme a podlijeme vodou. Přidáme mraženou zeleninu a dusíme do změknutí zeleniny. Můžeme nakonec zahustit a dochutit polévkovým kořením. Nesmíme zapomenout osolit, ale až nakonec, jsou to přeci jen játra! Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Kuře s vaječnou nádivkou

Jednoduchý a přesto velmi chutný pokrm . Potřebujete: kuře, 1 šlehačku, 4 celá vejce, 2 polévkové lžíce krupice, sůl a pepř.

Kuře uvaříme a obereme z kostí (z vývaru je možná polévka). Maso naskládáme do vymazaného pekáčku. Vedle smícháme ostatní ingredience a směsí kuře přelijeme. Pečeme dozlatova. Podáváme s brambory či salátem.

Kuřecí stehna s těstovinami

Pečená stehýnka na zelenině jsou opravdovou fantazií! Potřebujete: kuřecí stehna, mrkev, celer, pórek, grilovací koření, smetanu, mouku, těstoviny a sůl.

V pekáči orestujeme zeleninu – mrkev, celer a pórek. Trochu ji i podlijeme, na to dáme osolená kuřecí stehna, která ještě okořeníme grilovacím kořením. Vše dohromady upečeme. Hotová stehýnka vyndáme a do výpeku přidáme smetanu zahuštěnou trochou hladké mouky. Krátce povaříme, smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.

Vložil: berdana ¤