40 minut (y)
Náročnost
Moučník z listového těsta plněný ztuženou šlehačkou.
500 g | listového těsta |
400 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | balíček ztužovače šlehačky |
2-3 lžíce | moučkového cukru |
moučkový cukr na posypání | |
formičky na kremrole |
2. Rádýlkem nebo ostrým nožem ho nakrájíme na pruhy široké asi 3 cm
3. Pruhy těsta pak postupně navineme na jednotlivé trubičky tak, aby se lehce překrývaly
4. Kremrole dáme na plech, vložíme do hodně vyhřáté trouby cca na 200 °C, po chvíli teplotu snížíme a zvolna dopečeme
5. Necháme na plechu trochu vychladnout a potom těsto sundáme z formiček
6. Ve smetaně rozmícháme ztužovač a ušleháme ji
7. Do šlehačky vmícháme cukr a došleháme dohusta
8. Nakonec kremrole naplníme šlehačkou (nejlépe pomocí zdobícího sáčku) a pocukrujeme.
Doporučení:
Šlehačku můžeme na obou koncích ozdobit nasekanými mandlemi nebo pistáciemi.
Kremrole lze plnit i slanými náplněmi. Můžeme použít například šunkový krém, sýrový krém, tvarohový krém, uherský krém ...