02.Květen 2010

Maminčina jahodová mňamka

20 min
Této pochoutce ještě nikdo neodolal. Jahody můžeme použít čerstvé nebo kompotované.

Postup přípravy receptu

Připravíme si dortovou formu, kterou těsně před použitím vypláchneme ledovou vodou.

Z pudinku, vody a cukru připravíme "falešnou" želatinu. Pudink se vaří podle návodu, pouze místo mléka použijeme právě vodu a použijeme o trošku více cukru.

Do připravené formy nalijeme 1/2 hmoty, rychle poklademe jahodami a zalijeme zbytkem želé. Po celé ploše klademe piškoty plochou stranou vzhůru.

Než pudink vystydne, rozmícháme smetanu s cukrem dohladka, aby nezůstaly hrudky. Na piškoty nalijeme vrstvu smetany, poklademe plátky banánů, přidáme zbytek smetany a celý dortík uzavřeme piškoty opět plochou stranou nahoru.

Dáme na noc do lednice ztuhnout.

Vyklopíme a můžeme zdobit šlehačkou nebo čokoládovou mřížkou.

Ingredience

Fotografie receptu: Maminčina jahodová mňamka

Vložil: berdana ¤