Maminčina jahodová mňamka
Této pochoutce ještě nikdo neodolal. Jahody můžeme použít čerstvé nebo kompotované.
Postup přípravy receptu
Připravíme si dortovou formu, kterou těsně před použitím vypláchneme ledovou vodou.
Z pudinku, vody a cukru připravíme "falešnou" želatinu. Pudink se vaří podle návodu, pouze místo mléka použijeme právě vodu a použijeme o trošku více cukru.
Do připravené formy nalijeme 1/2 hmoty, rychle poklademe jahodami a zalijeme zbytkem želé. Po celé ploše klademe piškoty plochou stranou vzhůru.
Než pudink vystydne, rozmícháme smetanu s cukrem dohladka, aby nezůstaly hrudky. Na piškoty nalijeme vrstvu smetany, poklademe plátky banánů, přidáme zbytek smetany a celý dortík uzavřeme piškoty opět plochou stranou nahoru.
Dáme na noc do lednice ztuhnout.
Vyklopíme a můžeme zdobit šlehačkou nebo čokoládovou mřížkou.
Ingredience
- 4 lžíce
- cukr krupice
- 8 lžic
- cukr moučka
- 2 ks
- banán
- 200 g
- jahody
- 600 ml
- zakysaná smetana 12%
- 1 balíček
- piškoty
- 450 ml
- voda
- 1 balíček
- jahodový pudink