08.Březen 2010

 

Suroviny:

6 bílků
1 vanilkový cukr
220 g cukru
200 g mletých ořechů
40 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
špetka skořice

Postup:

Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem, postupně přidáváme cukr a ušleháme do tuha.
Ostatní přísady smícháme a opatrně zamícháme do bílků.
Těsto rozdělíme na pět částí a dáme postupně upéct.
Na plech dáme pečící papír na který obkreslíme kruh podle dortové formy.
Do vyznačeného kruhu rozetřeme těsto a upečeme, ihned po upečení papír s plátu těsta stáhneme.
Pečeme na 200°C asi 10 minut. takto upečeme všech pět dílů, po vychladnutí naplníme krémem.

krém:

500 ml mléka
100 g cukru
3 kávové lžičky rozpustné kávy
1 vanilkový pudink
250 g másla

Z mléka, cukru, kávy svaříme puding a vychladíme ho.Máslo vyšleháme a puding do něj zašleháme. připraveným krémem spojíme pláty těsta a dort ozdobíme

Oříškovo-kávový dort

Vložil: berdana ¤