Ingredience
750 g hovězí kližky, 500 g cibule, 1-2 nožičky pikantní klobásy, 1 feferonka, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 5 stroužků česneku, 1 sklenice zeleninového leča (33O g), 250 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo
Postup
Očištěné a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, klobásu na drobné kostičky. Na rozpáleném tuku v tlakovém hrnci osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme maso, klobásu, feferonku, opepříme a za stálého míchání smažíme do zatáhnutí masa. Pak osolíme, opaprikujeme, promícháme a podlijeme horkou vodou. Hrnec zavřeme. Až je maso téměř měkké (asi za půl hodiny), přidáme lečo a dodusíme doměkka. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do guláše a ještě chvíli necháme provařit. Dochutíme rozmačkaným česnekem, případně dosolíme.
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami, čerstvým pečivem, ...