30.Březen 2010

Ingredience:
4vejce, 25 dkg másla, 25 dkg moučkového cukru, 1 - 2lžíce kakaa, 5 dkg čokolády na vaření(pokrájená na kousky), 1 lžička mleté skořice, 125 ml červeného vína, 25 dkg hladké mouky, prášek do pečiva, kuličky hroznového vína na ozdobu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr,(tuk a mouka na plech)

Postup přípravy: Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme kakao, skořici, víno, čokoládu, mouku s kypřidlem a sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě při 170-ti stupních asi 40 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a každou ozdobíme šlehačkou a hroznovým vínem.
Šlehačku a vanilkový cukr řádně vyšleháme

Vložil: berdana ¤