23.Duben 2010
DOPLNIT

Vaření s muškátovým oříškem

Přidat ho můžete nejen do sladkých, ale i slaných jídel, jako jsou například polévky a masitá jídla.

Čerstvý oříšek, který si namelete sami, je aromatičtější než mletý kupovaný.

Muškátový oříšek přidávejte raději až před koncem vaření, jinak zhořkne. Jeho vůně je výrazná, stačí ho jenom špetka.

Pozor, ve větším množství má muškátový oříšek narkotické účinky. Vyhnout by se mu měli lidé se srdeční slabostí, těhotné ženy a malé děti. 

Kokos do dezertů

Oblíbená ingredience do moučníků nebo na jejich ozdobu. Víte, že vůni kokosu lze ještě zvýraznit?

Kokos opražte na teflonové pánvi na sucho. Jeho aroma bude ještě intenzivnější.

DOPLNIT

Znáte uzenou sůl?

Tahle voňavá chuťovka by neměla chybět doma těm, co rádi grilují, připravují steaky, pečené brambory nebo třeba omelety.

Použít ji můžete také do marinád na maso, nejlépe s olivovým olejem.

V obchodech pozorně čtete, zda sůl opravdu prošla uzením (nejlépe zastudena, například v kouři z dubového dřeva), nebo jestli do ní bylo přidáno aroma chemicky.

DOPLNIT

Vložil: berdana ¤