02.Květen 2010
40 minut (y)
Náročnost
Moučník z listového těsta plněný ztuženou šlehačkou.
500 glistového těsta
400 mlsmetany ke šlehání
1 ksbalíček ztužovače šlehačky
2-3 lžícemoučkového cukru
moučkový cukr na posypání
formičky na kremrole
1. Vychlazené listové těsto vyválíme na plát asi 3 mm silný
2. Rádýlkem nebo ostrým nožem ho nakrájíme na pruhy široké asi 3 cm
3. Pruhy těsta pak postupně navineme na jednotlivé trubičky tak, aby se lehce překrývaly
4. Kremrole dáme na plech, vložíme do hodně vyhřáté trouby cca na 200 °C, po chvíli teplotu snížíme a zvolna dopečeme
5. Necháme na plechu trochu vychladnout a potom těsto sundáme z formiček
6. Ve smetaně rozmícháme ztužovač a ušleháme ji
7. Do šlehačky vmícháme cukr a došleháme dohusta
8. Nakonec kremrole naplníme šlehačkou (nejlépe pomocí zdobícího sáčku) a pocukrujeme.

Doporučení:
Šlehačku můžeme na obou koncích ozdobit nasekanými mandlemi nebo pistáciemi.

Kremrole lze plnit i slanými náplněmi. Můžeme použít například šunkový krém, sýrový krém, tvarohový krém, uherský krém ...
Vložil: berdana ¤