08.Prosinec 2014
Opět přichází sváteční čas. Měsíc, kdy většina obyvatel naší vesmírné koule šůruje a peče na Vánoce, nebo si hledají jiný důvod, proč trávit volný čas běháním po krámech. Zhruba rok zpátky jsem jsem měla takové pohnutky také. Dvě zaměstnání a víkendová brigáda mě ale udržovaly v takovém poklusu, že jsem seznam "nutných" činností seškrtala na opravdu nejnutnější. Pro blaho domácích miláčků jsem to s úklidem nepřeháněla. Z pečení: kde nic, tu nic, dárky rozdány a Vánoce fuč. Tak zase příště...
Během frmolu jsem si často opakovala: "Kéž bych měla více volného času, udělala bych ještě..." Tohle a tamto. Tiše jsem záviděla přátelům, kteří měli volné víkendy a mohli jet na návštěvu, nebo si jen zajít ven na procházku. Někde mezi jednou z prací, náporem chřipky a obědem, jsem si konečně řekla, že to takhle dál nejde.Ani se mnou, ani s prací. Všichni se víceméně opakovali ve větách typu: "Ty musíš být ale bohatá!" "Páni, pojedeš na dovolenou k moři, když máš tolik peněz!" a bla bla bla. Ale co jsem z toho měla? NIC. Jedno velké, třípísmenné, protivné NIC. Nikam jsem nechodila, jelikož jsem ráno vstávala do práce. Nikam jsem nejezdila, protože jsem o víkendu musela, no, do práce. Kamarádky jsem neviděla, protože když měly čas, byla jsem v PRÁCI!  Opravdu super...ujišťuji, že závidět není co.
Přišel moment, kdy maraton skončil. V současné době mám jen jednu práci. Za ušetřené peníze jsem si pořídila dvě kočky, se kterými trávím spoustu času. Sny o činnostech, které bych mohla dělat, jelikož mám dá se říci, hromadu času, stejně nedělám. Nadává se tomu prokrastinace. A co? Chlupatá děvčata mě naučila nespěchat. A tak kolikrát odpočíváme, nebo si hrajeme celé odpoledne. 
Je pravda, že mám peněz méně. Ale věřte mi, hodně moc si teď čas užívám! :)
Zamysleli jste se někdy na otázkou: "Kdybyste měli hromadu času, co by jste dělali?"
Já už to vím!
Der :)
Vložil: derien.drake ¤


Komentáře (1):