18.Březen 2008
Psát dlouhosáhlé opisy k úvodu tohoto tématu by bylo celkem zbytečné. Začnu jednoduše :  Vařím ráda.
S přípravou jídla si celkem vyhraju. Je to částečně i můj koníček, zkoušet něco nového. Když mám náladu a  třeba jen trošku chci, většina receptů se mi i povede. Jediná věc s kterou bojuji není nějaký zapeklitý recept, nýbž obyčejný chleba. Nekrájená šiška chleba, dokáže udělat rotyku.
V dnešní přemodernizované době si můžete upéci chleba i doma. Stačí mít k tomu speciální pícku. Já chléb kupuji...ale to není předmětem tohoto článku.
Čím dříve vstávám, tím častěji zastihnu mamku, jak si připravuje snídani. Obdivuji ji, že dokáže uříznou pravidelný krajíček chleba v odpovídající tloušťce. Pozoruji-li tatínka, je skrojek chleba opravdu mužského ražení - tzv. ,,dřevorubecký´´. Přičemž by mi stačil k snídani, svačině a k obědu taky.
Jelikož jsem dcera svých rodičů, vyšel mi jakýsi průměr. Tak zvaný ,,šišoidní chleba´´ , protože to co já ukrojím, nedá se popsat slovy. Ti co mě důvěrně znají - mají jasno, ti co mě znají zatím méně, možná jednou uvidí... :D Každopádně se pobaví obě strany...
Proto raději kupuji krájený...můžu si pak v klidu vzít svačinu do práce a nekrčit rameny, když kolegové zírají na můj ,,umělecky stvárněný´´ chléb s paštikou. Ale proč nebýt prudce origináln, že?
páčko kulíšci Der:)
Vložil: derien.drake ¤