07.Březen 2008
Začala jsem číst knížku. Prostě jsem se v hluboké noci probudila a dál nemohla spát. Přišla mi na mysl z ničeho nic. Chytla a nepustila :)  Čtu Mistra a Markétku od  M.Bulgakova.

Už vím, že všechny postavy jsou jedinečné. Inspirována literárními jmény nejrůznějších hrdinů, už těď vím, že má dcera by se jmenovala Markéta a syn Jakub. To teď není důležité. Proto tyhle myšlenky a ,,plány´´ odkládám na neurčito. Nejsem si ani jistá tím, že bych v dnešní době nadsazených poměrů měla děti, vidím to u sousedů. Celkem lituji sousedovu ženu. Chvilku si neodpočine a kamkoliv jde, musí mít dítko na očích, což platí i při návštěvě ,,malé´´ místnosti. Něco obdobného je to teď i u mého kočičáka :) už mi několikrát málem spadl do vany, přičemž do záchoda  už se mu spadnout podařilo. Vyskočil skoro metr vysoko a upaloval za doprovodu citoslovce:,,mňáááuuu´´.Uznejme ale, že na rozdíl od dítěte je kotě v celku samostatná jednotka, ikdyž je tak malé :) vyžadujíc jídla, lásky a péče.

Vraťme se zpátky. - Sama kniha si žije vlastním životem. Přijde mi, jako by se celá ruská Moskva vešla do jedné knihy a celý děj se vtěstnal do jedné ulice. Atmosféra knihy mě zaujala a o strhujícím ději není pochyby! Ale na čas, kdy se mi kniha dobře čte, jsem si musela nějakou dobu počkat. Přiznávám, že když jsem poprvé knihu otevřela, je tomu už nějaký pátek, odložila jsem jí a znovu neotevřela. Až před několika dny přišel ten správný moment, správné načasování, pro čtení jejích stránek.

Pomáhá mi obdobně jako ve třeťáku Apocaliptica...zvláštní na tom je, že pokud je člověku opravdu špatně po dušenví stránce, vzpruhou mu je lépe médium, než jiný člověk. Alespoň u mě tomu tak je. Ať je to médium v akustické formě, nebo alternace knižní, je mi tak dobře. Je to hlavně v soustředění na něco jiného.

Co pomáhá vám? a co vás v poslední době chytlo?

dík za odpovědi
                                   pa kulíšci Der:)
Vložil: derien.drake ¤