13.Listopad 2008,13:30

Včera večer, už v posteli, jsem přemýšlel o situaci, kdy by se mě někdo,... zeptal na to, koho bych volil v případě, že bych si měl vybrat mezi ČSSD a ODS. Došel jsem k závěru, že bych volil ODS. Ne z toho důvodu, že by tam byli lepší lidi, ale spíš z toho důvodu,... no, princip je prostě založen na Levici a Pravici.

Pravice se zajímá o jednostlivce, zatímco levice se stará o lidi, jako celek. Všichni samozřejmě víme, do čeho patří naše dvě jmenované strany. Já to beru tak, že každý má právo na to, co si vidělá, jelikož každý si vidělá to, co si zaslouží. Pokud se ale ČSSD bude snažit o to, aby finanční situace lidu byla vyrovnanější, stejně to má háček. Vždycky se najdou lidi, kteří na tom budou líp, než ti ostatní. A s rovnoprávnosti je to stejně. Ať budeme volit ODS, nebo ČSSD, práva budou mít všichni stejná, ale vždycky se najde někdo, kdo se nad ostatní bude vyvyšovat. V takto lajtském pojetí by šlo snad jen o tu finanční situaci (samozřejmě to tak ve skutečnosti není), ale v našem případě by tedy bylo, podle mě, lepší, volit ODS. Je to samozřejmě jen otázka názoru.

No, doufám, že jsem vás do mého názoru alespoň trochu zasvětil, a doufám, že to nebude tak, že mě za můj názor bude chtít někdo zabít... 

 

 
kategorie: ostatní (ale důležité)
vložil: jvoj
Permalink ¤


2 Komentáře: