a zase ty prsíčka | ..řekne se Kuře..

156. Kuřecí prsíčka v alobalu č. 1
4 plátky z kuřecích prsíček, 4 kousky drůbežích jater, grilovací koření, 8 plátků anglické slaniny, 4 plátky šunky, 4 střední cibule, 4 zelené a 4 červené papriky, 12 menších rajčat nebo kečup, sůl, olej.
Okořeněná a osolená prsíčka, okořeněná játra a plátky slaniny zprudka z obou stran opečeme na oleji. Cibuli pokrájíme na kolečka, papriky na nudličky a rajčata na plátky. Na alobal klademe připravené suroviny v tomto pořadí: na střed alobalu vypečený tuk, 4 kolečka cibule, slaninu, prsíčka, pokropíme vypečeným tukem, 2 kolečka cibule, slaninu, játra, šunku, ozdobně narovnáme papriku a rajčata nebo kečup. Opatrně zabalíme, abychom neporušili úpravu. Pečeme ve středně teplé troubě asi 35 minut, případně na ohni na roštu. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem, případně s chlebem.
157. Kuřecí prsíčka v alobalu č. 2
500g kuřecích prsíček, 80g tvrdého sýra, 80g šunky, 40g másla, mletý pepř, mletá paprika, kari koření, sůl.
Vykostěná kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Osolíme, okořeníme, poklademe plátkem sýra a plátkem šunky, lehce potřeme máslem nebo olejem a svineme. Závitek pevně zabalíme do alobalu. Upečeme na roštu v troubě nebo na grilu. Podáváme s opečenými brambory a zeleninovou oblohou.

158. Kuřecí prsíčka s nivou
Kuřecí prsíčka, plátky šunky nebo šunkového salámu, sýr niva, hladká mouka, olej, pepř, sůl.
Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na ně po plátky šunky nebo šunkového salámu a kousku nivy. Potom takto obložené plátky stočíme do úhledných závitků a spíchneme párátky. Nakonec kuřecí závitky obalíme v hladké mouce a opečeme je ze všech stran v rozpáleném oleji. Jako přílohu podáváme smažené bramborové hranolky, tatarskou omáčku a zeleninový salát či zeleninovou oblohu.

159. Kuřecí prsíčka s mangem
4 porce kuřecích prsíček, 1 středně velké mango, 40g oleje, 40g másla, bílý pepř, jakékoliv sušené bylinky, sůl.
Jednotlivá kuřecí prsíčka na povrchu lehce nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, pokapeme trochou oleje a takto připravené je necháme asi hodinu odležet. Potom je zprudka na oleji opečeme, přidáme máslo, řezy manga a zvolna dohotovíme. Příloha: brambory.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy