Dušené kuře | ..řekne se Kuře..

178. Dušené kuře s křenem
1 kuře, 60g másla, lžičku hladké mouky, 2 dl šlehačky, 2 lžíce křenu, cibuli, sůl, pepř, kousek masoxu, tuk.
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova. Porce vyjmeme, na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, kousek masoxu, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme chvilku osmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem, přidáme křen a odstavíme z ohně.

179. Utajené kuřecí kýty
Pro 4 osoby - 8 kuřecích kýt, 300g kuřecích jater, 200g pórku, sójová omáčka, kečup, grilovací koření (lze i jiné druhy) sůl na dochucení, olej na smažení.
Kuřecí kýty vykostíme (ale lze nechat), naklepeme (i s kostí), osolíme z obou stran, opepříme, potřeme grilovacím kořením (koření gurmán, jen česnek, čínské atd.). Připravené maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji (aby se vytvořila kůrčička), obrátíme a opečeme z druhé strany. Maso vyndáme, a na použitém oleji zprudka opečeme nakrájená játra, shrneme na jednu polovinu a na druhou vysypeme jemně nakrájený pórek a opečeme. Mícháme jak pórek i játra. Přidáme kečup a vše promícháme, přidáme sójovou omáčku, a jen prohřejeme. Nakonec játra osolíme. Kuřecí maso podáváme na talíři přelité (utajené) játry s pórkem. Možno podávat bez přílohy.

180. Jihočeské kuře v těstíčku
1 kuře, 50g hladké mouky, 2 lžíce bílého vína, 3 bílky, sůl, pažitka, olej na smažení, 1 lžíce oleje.
Rozporcované kuře osolíme, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji. Příprava těstíčka: Do misky dáme víno, lžičku oleje, mouku, sůl, sekanou pažitku. Těstíčko by mělo být stejně husté jako kapání do polévky. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Podáváme s bramborem a doplníme salátem z čerstvé zeleniny nebo kompotem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy