Kuře kontra sýr | ..řekne se Kuře..

76. Kuře v sýrovém kabátku
Kuřecí řízky, mléko, tučný měkký tavený sýr, žampiony, tymián, zázvor.
Kuřecí řízky osolíme a prudce opečeme na oleji. Podlijeme mlékem, přidáme tučný měkký tavený sýr, který necháme rozpustit v trošce mléka. Pak přidáme nakrájené žampiony, chvíli podusíme. Kořeníme tymiánem a zázvorem. Příloha: brambory, hranolky.

77. Kuře v sýrové omáčce
Kuřecí prsa, 100g tvrdého sýra, 1 dl šlehačky, vegeta, olej.
Maso nakrájíme na nudličky, prosypeme vegetou a necháme odležet. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Maso osmažime na rozpáleném oleji, slijeme tuk, podlijeme šlehačkou, smícháme, když se začne odpařovat voda, přidáme sýr a necháme rozpustit. Kdyby byla omáčka hustá, zředíme šlehačkou nebo mlékem.

78. Kuře v americké omáčce
Čtvrtky kuřete, mouka, olej, cibule, česnek, víno, slepičí vývar, rajský protlak, bobkový list, sůl, pepř, bazalka.
Čtvrtky kuřete vložíme do kastrolu na rozpálený olej, zaprášíme moukou, přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek, podusíme. Postupně přidáváme víno, slepičí vývar, rajský protlak, bobkový list, sůl, pepř a bazalku. Vaříme asi hodinu. Příloha: brambory, rýže.

79. Kuře ve šlehačce
Kuře naporcujeme asi na 12 dílů, posolíme, popepříme a posypeme pálivou paprikou a nasekaným česnekem. Zalijeme jednou šlehačkou a na závěr posypeme sýrem tak, aby kuře nebylo vidět, a dáme zapéct.

80. Kuře na všechny způsoby
Naporcované kuře osolíme a přidáme 6 polévkových lžic rozehřátého másla. Dáme do trouby zahřát. Mezitím si připravíme do hrníčku s vodou směsici koření - 1 kávovou lžičku pepře, 1 lžičku papriky, 1 lžičku závoru, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky koření Hubert, 1/2 lžičky jalovce, 1 lžičku kari, 6 lžiček oleje, 1 lžička provensálské směsi. Touto směsí kuře potřeme a necháme v troubě péci přikryté 20 minut, pootočíme, a znovu pečeme v již odklopené troubě 15 minut. Opět obrátíme, potřeme kořením a necháme odkryté dopéci do měkka. jako příloha může být špenát a bramborový knedlík.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy