kuře na rožni | ..řekne se Kuře..

92. Kuře na rožni
1 kuře, 4 stroužky česneku, citrón, lžíce másla, 2 lžíce jogurtu, 1/2 lžičky cukru, lžička mletého zázvoru, lžička oleje, lžička chilli nebo pálivé papriky, sůl, případně trocha másla, lžička worcestrové omáčky.
Z indické kuchyně - Kuře očistíme z kůže a řádně je propícháme. Všechny ostatní uvedené suroviny rozetřeme v pastu a kuře jí důkladně potřeme zevnitř i zvenku. Nazítří kuře rožníme a případně pokapáváme rozpuštěným máslem.

93. Kuře na paprice
1 menší kuře, kuřecí játra, 1,5 dl husté sladké smetany, 60g slaniny, 1/2 menší cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl.
Očištěné kuře rozdělíme na 10-12 kousků, slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme nastrouhanou cibuli a necháme zpěnit. Na tomto základu opečeme kousky kuřete a kastrol stáhneme z plotýnky. Vmícháme mletou papriku, sůl, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme doměkka za občasného obracení kousků. Když je maso skoro měkké, přidáme kousky kuřecích jater a ještě asi 10 minut podusíme. Kuře zalijeme smetanou a necháme ji přejít varem. Podáváme s jemnými noky nebo houskovým knedlíkem.

94. Kuře na paprice s haluškami
3 kuřecí řízky, cibule, sůl, pepř, sladká červená paprika, polohrubá mouka, 2 vajíčka, voda.
Část kuřete nebo tři kuřecí řízky opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli osmažíme na tuku a přidáme maso, za stálého míchání chvíli opražíme, solí a pepřem ochutíme, sladkou červenou paprikou zasypeme, zalijeme trochou vody a dusíme, dokud není maso měkké.
Postup přípravy halušek: polohrubou mouku, dvě vajíčka, sůl a vodu smícháme a propracujeme tak, aby nám vzniklo nelepkavé těsto, z prkýnka hotové těsto seškrabáváme nožíkem po malých kousíčcích do vařící vody nebo propasíruje přes speciální síto s velkými otvoru. Po vyplavání uvařené halušky vybíráme sítkem. Doba tepelné přípravy je asi 1 hodina.

95. Kuře na paprice s houskovým knedlíkem
1 kuře, 1 l kyselé smetany, 100g másla, 50g polohrubé mouky, 2 velká zralá rajčata, 1 velká cibule, 1 polévková lžíce soli, 1 lžička mleté papriky.
Očištěné a omyté kuře vložíme do vařící slané vody a uvaříme. Potom je z vody vyjmeme a rozdělíme na čtvrtky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme osolené, paprikou posypané uvařené maso a prudce ho ze všech stran opečeme. Pak podlijeme 1 dl vývaru a dusíme za občasného podlití ještě hodinu. Před dokončením přidáme oloupaná rajčata a společně 10 minut dusíme. Nato zahustíme šťávu kyselou smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku, a ještě dalších 7 minut povaříme. Porce kuřete podáváme polité omáčkou s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy