Kuře na slanině | ..řekne se Kuře..

68. Kuře se slaninou
1 kuře, 6 proužků slaniny, tlučený jalovec, máslo, pepř, sůl.
Omyté kuře osolíme a vnitřek vytřeme tlučeným jalovcem. Na kuře poklademe proužky slaniny, jemně opepříme, obložím e kousky másla, podlijeme vodou a za občasného podléváním upečeme. Podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem a posypanými sekanou petrželovou natí.

69. Kuře se zeleninou Ginza
Pro 4 osoby - 6 sušených hub šítaké (mohou být i jiné druhy), 2 kuřecí řízky ( prsa), 4-5 listů pekingského zelí, 50g bambusových výhonků z konzervy, 250g mražených zelených fazolek, kousek čerstvého zázvoru, 1 stroužek česneku, 6 drobných rajčat, 2 lžíce bílého vína, pepř, 2 lžičky Solamylu, 2 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce oleje, 3 lžíce sójové omáčky, špetka cukru.
Na marinádu: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína.
Houby namočíme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky o straně asi 1 cm, vložíme do marinády ze sójové omáčky a vína a necháme asi dvě hodiny marinovat. Pekingské zelí nakrájíme na čtverečky, tužší žebra odstraníme. Zázvor nastrouháme a česnek nasekáme nadrobno. Solamyl dobře rozmícháme v 1 lžíci bílého vína. Ve větší pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor a česnek a zamícháme. Pak přidáme pekingské zelí a okapané houby. Dusíme asi 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme 4 až 5 lžícemi vývaru a ještě krátce dusíme - zelenina by měla zůstat křupavá. Pak obsah pánve vyjmeme a rozehřejeme v ní zbylý olej. Do oleje vložíme marinované kuřecí maso a smažíme asi 1 minutu. Zakapeme zbylým vínem. Přidáme bambusové výhonky, fazolky a rajčata a krátce smažíme společně. Pak vmícháme máčený Solamyl a postupně přiléváme zbylý vývar, až je omáčka tekutá a průhledná. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a cukrem. Podáváme s rýží.

70. Kuře se zelenou paprikou
Kuře, zelená papriky, cibule, rajská jablka, fritovací olej, maizena, kečup, rýže, okurka, česnek.
Kuře naporcujeme, zbavíme kůže a vykostíme, nakrájíme na kousky, obalíme v maizeně a osmahneme na oleji. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a papriku a 10 minut dusíme. Přidáme rajčata, kečup a česnek. Podáváme s rýží, do které dáme pokrájenou okurku.

71. Kuře v alobalu
1 kuře, sůl, pepř, žampióny, máslo, šunka.
Dobře očištěné kuře rozdělíme na 4 díly, osolíme a opepříme. Každou porci vložíme na čtverec alobalu, povrch pokryjeme na tenké plátky nakrájenými žampióny (na jednu porci asi 250g žampiónů). Mírně osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem a přikryjeme plátkem šunky. Alobal důkladně uzavřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě nejvýše 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem a hranolky.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy