kuře na víně | ..řekne se Kuře..

64. Kuře s vínem
Kuře, přírodní bílé víno, různé koření, máslo.
Vezmeme patřičný počet kuřat dle počtu strávníků, na jedno kuře jednu láhev přírodního bílého vína, do kterého se přidají nejrůznější ingredience - tabasco, různé koření dle vlastní fantazie, rozpuštěné máslo.
Obsah láhve natáhneme postupně do injekční stříkačky a kuře pořádně napícháme až ke kosti. Připravuje se na grilu a pod něj je potřeba dát pekáč na zachycování šťávy. V průběhu pečení se do kuřete pořád vpravuje to ochucené víno. Kuře je pak obrovsky šťavnatý a ten sos je ještě lepší a všichni si do něj chodí namáčet chleba.

65. Kuře s jogurtem
Pro 4 osoby - 4 kuřecí prsa bez kosti, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 1/2 jemně nasekané cibule, 250 ml horké vody, 2 lžíce citrónové šťávy, 250 ml bílého jogurtu, 2 lžíce Solamylu, 2 lžičky sladké papriky, pepř na dochucení.
Kuřecí prsa opepříme a obalíme v mouce. Opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 15 minut. Přidáme cibuli, vodu a citrónovou šťávu. Zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni asi 40 minut. Kuře odstraníme z pánvičky, smícháme Solamyl s 2 lžícemi jogurtu a vniklou směs zamícháme do zbytku jogurtu. Směs nalijeme na pánev a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Přidáme papriku, zamícháme, nalijeme na kuře a podáváme. Příloha: vařené brambory.

66. Kuře s bylinkovou nádivkou
1 kuře, sůl Nádivka: 80g bílé veky, 1 vejce, 4 lžíce šlehačky, 3 lístky máty, pažitka, petrželka, 1 lžíce oleje, 1 mletá sladká paprika, sůl.
Kuře uvnitř osolíme, naplníme nádivkou a otvor zašijeme. Osolíme i vně a křídly založíme dozadu. Nohy přivážeme k biskupu. Položíme do pekáče břichem dolů, podlijeme vodou a dusíme přikryté v troubě asi 20 minut. Obrátíme kuře prsíčky nahoru, podle potřeby podlijeme a dopékáme odkryté. Nádivku vyrobíme tak, že veku nakrájíme na kostky, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejcem a solí, přidáme olej, usekané bylinky, papriku a lehce promícháme.

67. Kuře se šlehačkou
Kuře, hladká mouka, vejce, strouhanka, máslo, šlehačka.
Kuře rozdělíme na menší porce. Obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Na tuku osmažíme do růžova. Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme takto usmažené porce těsně vedle sebe a zalijeme je šlehačkou. Dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny. Příloha: brambory, rýže, zelenina.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy