Kuře na zelí | ..řekne se Kuře..

87. Kuře na zelí
Menší kuře, sladká paprika (koření), kysané zelí, cibule, slanina, sůl.
Menší kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Na dno pekáče rozložíme vrstvu kysaného zelí, poklademe na kolečka nakrájenou cibuli a na tento základ položíme porce kuřete. Na každou dáme plátek slaniny. Nepodléváme, pečeme asi 45 minut. Kuře je lahodné a krásně křehké. Příloha: brambory, bramborový knedlík.

88. Kuře na švestkách
500g švestek, kuře, pepř, 4 lžíce konaku, 50g másla, cibuli, sůl, 2 karotky, 4 šálky silného čaje.
Den předem namočíme švestky do čaje ochuceného konakem. Těsně před přípravou je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme. Asi polovinu švestek usekáme a naplníme jimi osolené a opepřené kuře. Otvor zašijeme, kuře vložíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a karotku a dáme do trouby. Zapečeme, obložíme zbývajícími švestkami a dopečeme doměkka. Během pečení poléváme kuře vypečenou šťávou a podle potřeby i vodou.

89. Kuře na houbách
1 kuře, 60g másla, 4 plátky slaniny, 1 velká cibule, sůl, 200g očištěných hříbků nebo žampionů, sladká paprika.
Kuře rozdělíme na porce, vykostíme, osolíme, posypeme mletou paprikou. Alobal potřeme máslem. Na každou porci kuřete položíme plátek slaniny, 2 kolečka cibule a obložíme houbami. Položíme ořech másla a alobal zabalíme. Pečeme 1 a 1/2 hodiny. Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

90. Kuře na houbách a zelenině
Kuře, sůl, sladká paprika (koření ), sušené houby, olej, nakládaná zelenina Moravanka.
Omyté a naporcované kuře naskládáme na pekáček, osolíme a posypeme trochou papriky. Na ně nasypeme houby. Vše podlijeme trochou oleje a dáme zapéci. Když je kuře napůl hotové, nalijeme do pekáčku celou sklenici zeleniny Moravanka a dopečeme doměkka. Příloha: rýže.

91. Kuře na žampiónech
800g vykostěného kuřecího masa, 250g očištěných žampiónů, 2 cibule, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 1 lžíce pokrájených koleček pórku, hrst oloupaných mandlí, lžička citrónové šťávy, 3 lžíce vývaru.
Kuřecí maso pokrájíme na proužky, žampióny na čtvrtky, cibuli nadrobno rozsekáme a zpěníme na tuku. Pak k nim přidáme osmahnout maso, pokrájené mandle, osolíme a ochutíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Pak přidáme žampióny a kolečka pórku a dusíme do měkka. Podáváme s rýží.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy