Kuře Provensálské | ..řekne se Kuře..

106. Kuře po provensálsku
1 kuře, 500g rajčat, 2 stroužky česneku, půl cibule, 1 dl bílého vína, sůl, pepř, olivy, hladkou mouku, tuk.
Kuře rozporcujeme na menší kousky než obvyklé čtvrtky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené maso osmahneme na tuku, přidáme krájenou cibuli, utřený česnek, oloupaná nakrájená rajčata (snadněji je oloupeme, když je na chvíli ponoříme do vařící vody), všechno podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. V závěru přidáme olivy.

107. Kuře po selsku
1 velké kuře, 100g anglické slaniny, 150g oleje, 1800g brambor, 1 velká cibule, 1 svazeček libečku, 50g uzeného bůčku, 2 lžíce rajčatového protlaku, vývar, pepř, sůl.
Očištěné kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji ze všech stran opečeme. Vyjmeme, ve šťávě opečeme kolečka oloupaných brambor i kolečka cibule. Připravené maso urovnáme do zapékací misky, poklademe opečenými brambory s cibulkou a přelijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali kečup. Podle chuti osolíme a přidáme libeček ve svazečku. Pokrm dusíme v troubě doměkka, libeček ke konci úpravy vyjmeme. Porce na talířích můžeme ozdobit čerstvou zeleninou - kolečky rajčat, proužky paprik nebo alespoň usekanou zelenou petrželkou.

108. Kuřecí prejt se zelím.
1/2 hlávky zelí, drůbeží směs, 2 syrové brambory, 1 cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, zázvor, 30g strouhanky.
Drůbeží směs upečeme a rozebereme, zelí nakrájíme na čtvrtky a 1/4 hodiny povaříme v osolené vodě. Umeleme s brambory, okořeníme a přidáme nakrájenou cibuli. Šťávu v misce zasypeme houskou, na ni dáme umletou hmotu a zapečeme.

109. Kuřecí minutkový guláš
300g vykoštěného kuřecího masa, 40g oleje, 20g másla, 100g kapie, 3-4 lžíce kečupu, mletá paprika, sůl, feferónky
Kuřecí maso pokrájíme přes vlákna na hranolky, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a prudce osmažíme za stálého míchání. Po dvou minutách přidáme pokrájené kapie, kečup, pokrájené feferónky, okořeníme mletou paprikou, osolíme a za stálého míchání, krátce podusíme. Hned podáváme s dušenou rýží nebo opečenými brambory a se zeleninovým salátem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy