Kuře s párkem | ..řekne se Kuře..

72. Kuře v alobalu s párkem a lečem
4 menší čtvrtky kuřete, 2 párky, menší sklenice sterilovaného zeleninového leča, sůl, mletá sladká a pálivá paprika, česnek, olej, alobal.
Lečo podusíme, aby zhoustlo. Kuře osolíme, poprášíme paprikou, posypeme rozetřeným česnekem a položíme na pláty alobalu potřené olejem. Párky po obvodu několikrát nařízneme. Položíme je spolu s lečem na maso, dobře uzavřeme a pečeme na plechu v troubě asi 20 až 30 minut. Pak alobal rozstřihneme a kuře necháme v troubě zčervenat. Podáváme s rýží.

73. Kuře v mandlích
400g kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, 2 bílky, 3 lžíce vína, 1 lžíce škrobu, 100g mandlí, 1 menší cibule, 50g pórku, půl lžičky Glutasolu, 2 střední žampióny, špetka strouhaného zázvoru, sůl.
Maso nakrájíme na kostičky a promícháme s bílkem, máčeným škrobem a solí. V mírně rozpáleném tuku maso osmahneme a děravou naběračkou vyjmeme. V tuku pražíme spařené a oloupané mandle, přidáme nakrájenou cibuli, pórek a žampióny. Po chvíli přimícháme prsíčka, zakápneme vývarem a dochutíme vínem, Glutasolem, zázvorem a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme.

74. Kuře v nudlích
300g hrubé mouky, 1/2 kuřete, 4 vejce, sůl, 50g másla, muškátový květ, celý pepř, 1 cibule.
Z mouky a vajec uděláme těsto, rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenké placky a necháme je proschnout. Nakrájíme nudle a uvaříme v horké vodě. V osolené vodě uvaříme kuře do měkka spolu s pepřem a cibulí. Maso vykostíme, nakrájíme na kostky a přidáme k nudlím. Ochutíme máslem, muškátovým květem a podlijeme vývarem.

75. Kuře v jogurtové marinádě
Pro 4 osoby - kuře (asi 1kg), kousek čerstvého zázvoru, 1-2 stroužky česneku, 2 lžičky koriandru, 1 lžička kmínu, 1 lžička kurkumy, 1/4 lžičky cayennského pepře, 1 lžička soli, 1 lžička octa, 350g bílého plnotučného jogurtu, máslo.
Nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek smícháme s mletým kořením a octem. Kuře zbavíme kůže a tuku a rozdělíme na čtvrtky. Jogurt smícháme s připraveným kořením. Kastrol vymažeme máslem. Porce kuřete ze všech stran potřeme silnou vrstvou jogurtové marinády a vložíme do kastrolu. Zakryjeme fólií a necháme v chladničce tři hodiny marinovat. Pak pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 50 minut. Podáváme s rýží, mrkví dušenou na másle a s hlávkovým salátem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy