Kuřecí guláš | ..řekne se Kuře..

199. Hořící guláš Attila č. 1
1 kuře, sádlo, 2 cibule, 1 lžíce sladlé a 1 lžíce pálivé papriky, sůl, vývar, 2 zelené papriky, 6 žampiónů, 2 lžíce rajčatového protlaku, trocha meruňkovice, slivovice nebo koňaku.
Pokrájené kuře osmahneme do zlatova spolu s cibulí. Zasypeme paprikou a podlijeme vývarem, přidáme papriky a žampióny. Osolíme a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme protlakem. Na talíři přidáme pálenku a zapálíme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo noky.

200. Hořící guláš Attila č. 2
1 kuře, olej, 2 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 2 zelené papriky, sůl, masox, 6 žampiónů, 2 lžíce rajčatového protlaku, meruňkovice, 2 stroučky česneku, 20 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření.
Kuře vykostíme a z kůže a kostí s česnekem, pepřem a novým kořením a masoxem připravíme vývar. Maso nakrájíme na kostky, na tuku osmahneme cibuli, přidáme maso a opékáme asi 6 minut. Posypeme paprikou, podlijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájenou zelenou papriku, plátky žampiónů a dusíme doměkka. Zhustíme protlakem. Maso na talíři polijeme alkoholem a zapálíme.

201. Hořící guláš Attila č.3
1 kuře, olej, slivovice, 3 cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 2 dl vývaru z kostky, 2 zelené papriky, 6 žampiónů, 2 lžíce rajského protlaku, 4 kuličky nového koření, 2 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, sůl, 20 kuliček černého pepř.
Kuře vykostíme a z kostí a kůží, větší cibule, 2 stroužků česneku, 20 kuliček nového koření, kostky masoxu a soli (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) připravíme polévku (použijeme ji i na podlití masa). Kuřecí maso nakrájíme na kousky, na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli (8 až 10 minut), přidáme maso a smažíme ho do zlatova za častého míchání zhruba 4-6 minut. Poté zasypeme sladkou a pálivou paprikou (pokud děláme pouze pro dospělé, můžeme dát až celou lžíci pálivé papriky), osolíme, podlijeme 2 dl horkého vývaru (vody s masoxem), přidáme na nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájené žampiony a dusíme doměkka (8 až 12 minut). Nakonec zahustíme protlakem. Alkoholem (podle chuti můžeme použít i meruňkovici nebo koňak), který trochu zahřejeme, zalijeme až maso na talíři a zapálíme. Podáváme s rýží, zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy