Kuřecí nákyp | ..řekne se Kuře..

147. Kuřecí nákyp se sýrem
Pro 2 osoby - 250g kuřecího masa, 1 vejce 50g tvrdého sýra na strouhání, 1 rohlík, 4 lžíce mléka, 4 lžíce másla nebo Hery, podle potřeby strouhanka sůl pažitka nebo petrželka.
Upečené kuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem, přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme sekanou petrželku nebo pažitku a tuhý sníh z jednoho bílku. Hmotu vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a v předehřáté troubě upečeme. Těsně před dopečením ještě povrch posypeme strouhaným sýrem. Kuřecí nákyp doplníme vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

148. Kuřecí kousky v těstíčku
Kuřecí prsíčka, sójová omáčka, pivo, hořčice, vejce, pepř, solamyl, olej.
Maso nakrájíme na plátky, které naložíme do těstíčka ze sójové omáčky, hořčice, piva, solamylu, vejce, soli a pepře. Necháme hodinu odležet a smažíme na oleji.
149. Kuřecí kousky po Italsku
1 kuře, 4 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, sůl, špetka tymiánu.
Očištěné a umyté kuře vykostíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme a okořeníme je, zakapeme polovinou oleje a necháme v chladnu macerovat 1-3 hodiny (nejlépe přes noc). Pak maso na zbylém oleji zprudka opékáme po všech stranách. Když je měkké, zalijeme je kečupem, promícháme, ještě prohřejeme a podáváme s těstovinami nebo brambory.

150. Kuřecí maso s kardamonem
500g kuřecích prsíček, 1 malá cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, špetka černého pepře, 1 lžička máku, 1/2 lžičky tlučeného kardamonu, sůl, 1 lžíce sekaných mandlí, 4 lžíce oleje.
Maso a cibuli nakrájíme na nudličky, zasypeme kořením a promícháme s jogurtem. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladnu. Pak prudce opečeme na rozpáleném oleji, přidáme mandle a mák. Před podáváním můžeme promíchat s vařenou rýží.

151. Kuřecí pusinky smažené
400 g kuřecího masa, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, 2 stroužky česneku, hladká mouka, solamyl, olej, sůl.
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, posypeme solamylem, promícháme a necháme v chladu uležet asi 2 hod. Vejce spolu s asi 2 lžícemi hladké mouky, česnekem utřeným se solí a drobně nastrouhaným tvrdým sýrem dobře rozšleháme. V takto připraveném těstíčku namáčíme kousky kuřecího masa a ze všech stran opečeme v rozpáleném oleji.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy