Kuřecí prsíčka | ..řekne se Kuře..

152. Kuřecí prsíčka
150 g prsíček, 1 vejce, 2lžíce mouky, 2 stroužky česneku, 30 g šunky, 30 g žampiónů, 20 g sýra, pepř, sůl, olej.
Kuřecí prsíčka jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Z vajíčka, mouky a česneku uděláme hustší těstíčko, v němž prsíčka obalíme, a prudce osmažíme na oleji. Než se nám maso osmaží, na druhé pánvi lehce osmažíme směs z namočené housky, pokrájené šunky a žampiónů. Když je vše hotovo, usmažená prsíčka polijeme žampiónovou směsí a ozdobíme strouhaným sýrem. Podáváme s hranolky.

153. Kuřecí prsíčka Požarski
1 kuře s játry, 200g mletého telecího masa, 1/2 lžičky muškátového květu, 1 lžíce koňaku, 1 dl smetany, 1 vejce, 4 lžíce másla, sůl, 150g žampiónů, 1 lžíce petrželky.
Vykostěná stehna umeleme s telecím a játry, ochutíme solí, kořením, smícháme se smetanou a vejcem, zahustíme lžící strouhanky a přidáme petrželku. Prsa zbavíme kostí a kůže, naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme nádivkou, sepneme jehlami a opečeme na másle. Upečeme doměkka v troubě společně s půlkami žampiónů. Porce polijeme koňakem, zapálíme a ihned zhasneme plamen.

154. Kuřecí prsíčka na ementálském sýru
Na pánvi rozehřejeme olej a dozlatova opečeme kuřecí prsíčka 6 ks. Potom maso osolíme a opepříme, zalijeme 2 dl bílého vína a 30 min. pod pokličkou dusíme. Mezi tím si připravíme sýrovou omáčku:
Do menšího hrnce nalijeme 3 dl smetany, na mírném plameni ji ohříváme a postupně přidáváme asi 20 dkg strouhaného sýru. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a vmícháme dva žloutky. Maso přendáme do pekáče, zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme asi 20 dkg strouhaného sýra a 30 min. pečeme ve troubě.

155. Kuřcí prsa na mandlích
Kuřecí nebo krůtí prsa, sůl, pepř, 120g mandlí, hladká mouka na obalení, máslo na smažení, sladká smetana, petrželka, hlávkový salát.
Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupou stranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátky můžeme opepřit nahrubo umletým pepřem, a necháme několik minut proležet Mezi tím si připravíme oloupané mandle, které nakrájíme na slabé plátky a ty v másle upražíme do zlatova. Musíme počítat s tím, že mandle ještě po odstavení ze sporáku dojdou. Uleželé plátky masa slabě obalíme v hladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla. Opečeme po všech stranách, když je vše dobře propečené dáme na maso upražené mandle i s máslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu dusíme asi tak 4 minuty a maso ryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí být řídká, pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí. Dáme na talíř podušené maso, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jako příloha se hodí nové brambory uvařené v celku. Po dobrém jídlu nezapomeňte na stejně dobrou kávu.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy