Kuřecí řízek | ..řekne se Kuře..

131. Kuřecí řízky se zeleninovou náplní
2 kuřecí nebo krůtí řízky, 200g mraženého špenátu, 1 cibule, 2 oloupaná rajčata, sardelovou pastu, 1 česnek, svazek pažitky, 1 balíčkovanou rýži, 2 dl smetany, 100g plísňového sýru, olej, sůl, máslo, pepř, párátka.
Dáme vařit rýži. Nakrájíme si cibuli na kostičky a rozmrazíme špenát. Cibuli na pánvi orestujeme, přidáme špenát, rozkrájíme na kostičky spařená a oloupaná rajčata, a rovněž přidáme do pánve. Připravíme si kuřecí řízky, jemně je naklepeme, aby se rychleji propekla, naplníme je připravenou nádivku z pánve, přehneme, zajistíme alespoň dvěmi párátky, osolíme a na oleji z obou stran opékáme. Opečené plněné řízky přendáme na talíř a doplníme kopečkem uvařené rýže. Můžeme dozdobit zeleninovou oblohou. Nakonec, aby byl teplý, uděláme sýrový přeliv. Kousek másla rozehřejeme na pánvi, přidáme nakrájenou cibulku, smetanu, lžičku sardelové pasty, nastrouháme stroužek česneku, přidáme sýr, nakrájenou pažitku, dochutíme špetkou bílého pepře, jemně dosolíme. Vzniklou omáčkou esteticky (z poloviny) přelijeme na talíři nandané kuřecí řízky a za tepla podáváme.

132. Kuřecí řízky naložené v sósu
Kuřecí řízky, vajíčko, lžička soli, lžička cukru, lžička curry, lžička pepře, lžička worcesteru, lžička sojové omáčky.
Z uvedených ingrediencí připravíme sosík, do kterého naložíme připravené kuřecí řízky. Necháme alespoň jeden den v lednici odstát. Na pánvičce rozehřejeme olej a na tom osmažíme tyto řízky. Stačí krátce ( 3-5 minut). Příloha: rýže, hranolky, chléb.

133. Kuřecí žaludky zadělávané
400g žaludků, sůl, několik zrnek celého pepře a nového koření, 40g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce polohrubé mouky, muškátový květ, 1 žloutek, 2 dl smetany, petrželka.
Žaludky očistíme, opláchneme, zalijeme studenou vodou tak, aby byly potopeny, přidáme sůl a koření a vaříme téměř do měkka. Nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme, přidáme scezené a překrájené žaludky, za stálého míchání v trošce prochladlého vývaru rozmícháme mouku a povaříme 10 minut. Omáčku okořeníme, popř. dosolíme, zalijeme smetanou se žloutkem a už jen prohřejeme. Doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou. Podáváme s těstovinami nebo dušenou rýží.

134. Kuřecí stehýnka po provensálsku
Pro 4 osoby - Sůl, mletý pepř, 2 utřené stroužky česneku, 1/2 lžičky tymiánu a 1/2 lžičky rozmarýnu ušleháme se lžící citrónové šťávy a 2 lžícemi olivového oleje. Směsí potřeme kuřecí stehýnka a ze všech stran opečeme. Ohnivzdornou misku vytřeme česnekem a naskládáme do ní stehýnka, 4 oloupaná a rozčtvrcená rajčata a 2 cukety (neloupané, nakrájené na 0,5 cm plátky okurky). Zapékáme asi 20 min.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy