Kuřecí salát | ..řekne se Kuře..

191. Kuřecí salát č.1
500g kuřecího masa (z dušeného, pečeného či vařeného kuřete), 1 kelímek majolky, 4 jablka, 1 menší celer, citrónová šťáva.
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme oloupaná a na plátky pokrájená jablka, nastrouhaný, předem v osolené vodě uvařený a vychladlý celer, majolku a zakapeme citrónem.

192. Kuřecí salát č.2
500g kuřecího vařeného masa, 2 pomeranče, lžíce loupaných vlašských ořechů, citrónová šťáva, trochu cukru a soli na dochucení, 1 lžíce oleje, špetka pepře, hlávka salátu.
Oloupaný pomeranč rozdělíme na dílky a ty ještě přetrhneme na menší kousky. Dáme je o mísy, k nim přidáme pokrájené maso, rozsekané ořechy a olej. Zamícháme, dochutíme citrónem, cukrem a solí, přidáme, případně opepříme a dáme vychladit. Podáváme na dezertních pohárech, vyložených opranými listy hlávkového salátu.

193. Kuřecí salát s ananasem
Papáníčko Stelly Zázvorkové.
Menší kuře dusím na bílém víně s kouskem másla, pěti kuličkami pepře, maličkou špetkou tymiánu, stroužkem česneku se solí, petrželkou a citrónovou kůrou doměkka. Vykostím, odstraním kůžičku a maso jemně nasekám. Smíchám je s majolkou, kterou zlehčím jogurtem, vmíchám naložené na plátky nakrájené žampióny, nadrobno nakrájené zelené fazolky, ještě dochutíme trochou worcestrové omáčky nebo kapkou sójové omáčky, nechám na miskách vychladit a před podáváním ozdobím ananasem. Také výborně chutná s kiwi. Nakonec posypu sekanou petrželkou.

194. Kuřátková pochoutka
400g kuřecích prsíček, 2-3 celá vejce, hladká mouka, 3 lžíce sójové omáčky, 1 balení burských oříšků, orientální koření, sádlo.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky a smícháme se sójovou omáčkou. Necháme odležet a zatím si připravíme těstíčko. Vajíčka rozšleháme s trochou orientálního koření podle chuti. Přidáme jemně nasekané burské oříšky a zahustíme hladkou moukou tak, aby těstíčko ze lžíce nestékalo, ale pouze kapalo. Když máme těstíčko hotové, zalijeme jím připravené maso a promícháme. Jednotlivé kousky nabíráme lžící i s těstíčkem a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Můžeme též do těstíčka přidat nastrouhaný sýr nebo šunku. Příloha: bramborová kaše.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy