Kuřecí salátek | ..řekne se Kuře..

195. Pikantní kuřecí salát
Kuřecí maso, sůl, 5 lžic oleje, 2 stroužky česneku, lžička kari koření, Základem salátu je kuřecí maso, vařené, pečené nebo grilované. Lze použít i zbylé maso.
Kuře se stáhne z kůže, libové maso se nakrájí na nudličky a osolí se. Zálivka se připraví z pěti lžic oleje, dvou dobře utřených stroužků česneku, lžičky kari, soli. Lze použít i další koření. Zálivka se přelije přes maso již připravené v hlubší misce, přikryje se a nechá se v lednici nejméně dvě hodiny odležet. Podává se s bílím pečivem.

196. Daliborův dort
1 celé kuře, mrkev, červená řepa, zelí, brambory, pórek a jiná zelenina podle chuti, houby, vegeta, kmín, sůl, 4 vejce a trocha mléka, tuk na vymazání formy, strouhanka.
Asi litrovou nádobu z varného skla vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Pak budeme klást postupně tři vrstvy. I. vrstva: omyté, osolené, vegetou ochucené, upečené a vykostěné, na kostičky nakrájené kuře. II. vrstva: omytá, očištěná podle druhu na kousky, kolečka nebo kostičky nakrájená a na cedníku krátce spařená zelenina. III. vrstva: očištěné nakrájené, osolené a okmínované houby podle možností (i žampióny, hlíva ústřičná). Vše dáme zprudka na 10 minut zapéci do rozpálené trouby, pak zalijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka a opět zapečeme, až je vrchní vrstva zlatavě křupavá. Hotový pokrm vyklopíme jak dort a podáváme.

197. Čínské maso
1 kuře, sójová omáčka, solamyl, chilli, olej, 1/4 kg žampiónů, 2 cibule, 1 pórek, 1 menší hlávka čínského zelí, vývar, kapie.
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sójovou omáčku, solamyl a chilli, promícháme a necháme uležet. Prudce opečeme maso na oleji, přidáme nakrájené žampióny, cibuli, pórek a čínské zelí, orestujeme, zalijeme trochou vývaru , přidáme kapii, chvíli povaříme, dochutíme čili a sójovou omáčkou. Podáváme s rýží.

198. Čína alla Kujebina
Kuřecí prsa, 2 žloutky, 2 lžičky solamylu, lžička oleje, lžíce sójové omáčky, menší pórek, koření ( curry, orientální koření nebo směs na čínu).
Připravíme si směs ze žloutků, solamylu, oleje, sójové omáčky, jednoho pórku nakrájeného na nudličky a koření. Do této směsi naložíme na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Promícháme a necháme v chladnu odležet dva až tři dny. Potom je osmahneme na rozpáleném oleji, zalijeme trochou vody a necháme chvíli podusit. Příloha: rýže.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy