Kuřecí závitky | ..řekne se Kuře..

116. Kuřecí tokáň
1 vykostěné kuře (asi 1 kg), 2 lžíce oleje nebo sádla, 300g cibule, 300g žampiónů, 50g másla, 30g mleté papriky, 2 dl rajského protlaku, sůl, kmín, pepř, hrášek.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa a opečeme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme protlakem a dusíme do měkka. Mezitím na másle podusíme na plátky nakrájené žampióny s kmínem a přidáme k masu. Podáváme s dušenou rýží, do které můžeme přidat hrášek.
117. Kuřecí závitky
Kuřecí řízky mírně naklepeme a osolíme. Na plátek masa položíme plátek šunky a plátek sýra, přidáme trošku nasekané cibule a opepříme. Maso přeložíme a pevně ovážeme režnou nití. Upečeme. Podáváme s bramborem a kompotem.

118. Kuřecí roláda č. 1
Vykostěné kuře, 80g slaniny, sůl, ořech másla, vývar z drůbků Nádivka: 2 vejce, sůl, muškátový květ, tymián, bazalka, 2 žemle, 1,5 dl mléka, 2 kousky zelené části pórku vcelku, 2 tenké mrkve, slanina.
Vejce rozšleháme se solí a kořením. Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Pórek spaříme a mrkev asi 5 min. povaříme. Slaninu nakrájíme, osmahneme a přidáme k pečivu. Kuře osolíme. Slaninu na pečení nakrájíme, 2/3 dáme do nádivky, zbytek na dno pekáče. Maso pokryjeme částí nádivky, doprostřed vložíme mrkev obalenou pórkem, přikryjeme zbylou nádivkou, stočíme a upevníme jehlami nebo nití. Položíme do pekáče na slaninu, osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a pečeme. Otáčíme a podléváme.

119. Kuřecí roláda č. 2
1 vykostěné kuře, sůl, sardelová pasta, 250g paprikového bůčku, kari, 2 nožky klobásy, 2 míchaná vajíčka, pepř.
Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za stálého podlévání.

120. Kuřecí roláda s klobásou
1 vykostěné kuře, sůl, kari, pepř, sardelová pasta, 250g paprikového bůčku, 2 nožky klobásy, 2 vajíčka, 2 hrsti sušených hub.
Kuře rozprostřeme na plát, potřeme pastou a posypeme solí a kořením. Asi do třetiny položíme klobásu, obložíme namočený mi houbami a míchanými vajíčky. Menší část kuřete přeložíme a srolujeme. Pečeme a podléváme vodou z hub.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy