Medailonky | ..řekne se Kuře..

206. Medajlonky Murgh Tikka
4 porce kuřecích řízků, 1 dl šlehačky, lžíce octa, 1 vejce, sůl, pepř, lžička zázvoru, cibule, citrón, olej, plátky citrónu a kolečka cibule, máslo, masox, kečup, worchester.
Z masa nakrájíme plátky, dáme do misky a promícháme se solí, vejcem, zázvorem, pepřem, octem a ušlehanou smetanou. Necháme v chladnu uležet do druhého dne. Opečeme na oleji z obou stran. Vyjmeme, zalijeme 1 dl vody, oškrábeme výpečky, přidáme 4 plátky másla, kousek masoxu a povaříme. Dochutíme kečupem a worchesterem, krátce zavaříme. Šťávou poléváme maso a zdobíme cibulí a citrónem.

207. Bami
250g vařeného kuřecího masa, 2 cibule, 2 stroučky česneku, 4 lžíce oleje, 1/2 kg rajčat, hrst čerstvých nebo máčených sušených hub, 2 pálivé papričky, 2 lžíce petrželky, 2 lžíce meduňky, 2 vejce, 1 až 2 lžíce sójové omáčky, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř, zázvor, 250g širokých nudlí.
Uvaříme nudle, ocedíme a necháme okapat. Ve druhé pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené maso, maso, rajčata, houby, papričky, bylinky, osolíme, okořeníme a podusíme. Promícháme s nudlemi, okořeníme sójovou omáčkou, pepřem, zázvorem, citrónovou šťávou, zalijeme rozšlehaným vejcem a chvíli zapečeme.

208. Yambalaya
1 kuře, 100g šunky, 300g rýže, 2 cibule, 2 zelené papriky, 1 červená cibule, trochu oleje, sůl, sladká paprika, kečup.
Z brazilské kuchyně - Cibuli a papriky nakrájíme na nudličky a v oleji chvíli podusíme. Pak k nim přidáme na nudličky nakrájenou šunku a na nudličky pokrájené kuřecí maso a dusíme dohromady ještě chvíli, až je maso měkké. Rýži udusíme normálním způsobem a do měkké vmícháme zeleninu s masem, osolíme a opaprikujeme. Podáváme s rajčatovou omáčkou nebo jen s kečupem.

209. Kohoutek flamendr
1 kuře, 0,1 dl rybízového sirupu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 2 cibule, 1 strouček česneku, sůl, hrst rozinek, 2 cl pálenky, 2 kapie, 1/4 l ananasového kompotu, pepř, sladká mletá paprika, čili, zázvor, mleté nové koření, drcený kmín, citrónová šťáva, glutasol.
Kuře vykostíme, tuk a kůži nakrájíme na drobné kousky, vysmažíme. Maso nakrájíme na malé plátky a naložíme do směsi připravené z rybízového sirupu, vína, sójové omáčky, medu, koření, utřeného česneku se solí a 1 drobně nakrájené cibule. Necháme ležet asi 2 hodiny. Dáme na vysmahnutý tuk, opékáme a až je maso skoro měkké, přidáme kapii krájenou na nudličky, rozinky, které jsme před tím namočili do pálenky a ananasový kompot. Ještě chvíli prohřejeme a dochutíme glutasolem a citrónovou šťávou.

musim te pochvalit umis vyborne varit

Přidej komentář

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy