Pytlákovo kuře | ..řekne se Kuře..

35. Pytlácké kuře
Pro 4 osoby - 4 kuřecí prsa, 1 lžíce másla, 3 na proužky nakrájené mrkve, 1/2 na proužky nakrájené zelené papriky, 1 cibule - nakrájená na kolečka, 700 ml kuřecího vývaru, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky, 1/2 lžičky tymiánu, sůl a pepř.
Rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, mrkev a papriku. Na mírném plameni opékáme asi 5 minut. Přidáme kuře a přikryjeme pokličkou. Dusíme dalších 5 minut. Přidáme kuřecí vývar, víno a koření a dusíme na mírném plameni (šťáva nesmí bublat) tak dlouho, až je kuře hotové. Příloha: vařené brambory, těstoviny.

36. Labužnické kuře
1 kuře, sáček kysaného zelí, 1 nožička paprikové klobásy (čabajky), grilovací koření, sůl, máslo na pečení.
Klobásu umeleme a smícháme se zelím, které jsme dle potřeby propláchli a pokrájeli. Směsí naplníme kuře a otvor zašijeme. Osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme péci na kousek másla. Podáváme s bramborovými knedlíky.

37. Zadělávané kuře
1 kuře, 40g másla, 60g hladké mouky, sterilovaný květák (případně čerstvý, povařený), 300g kolínek, sůl, citrónová šťáva, mléko.
Kuře rozporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, podlijeme a dusíme. Když je měkké, vyjmeme ho, mléko rozšleháme s moukou a za stálého míchání vlijeme do šťávy. Několik minut povaříme a šťávu přecedíme. Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec přidáme květák a máslo. Porce kuřete v omáčce prohřejeme. Jako přílohu podáváme kolínka.

38. Pikantní kuře č. 1
Očištěné kuře potřeme česnekem rozetřeným se solí, pokapeme olejem, a necháme odležet. Pak vložíme na vymaštěný pekáč a pečeme v troubě, případně grilujeme. Vypečenou šťávu smícháme s paprikou, pepřem a kari kořením, během pečení kuře podléváme. Do šťávy můžeme rozpustit i trochu másla. Po upečení kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, rozmícháme, podlijeme vodou a povaříme. Porce kuřete se šťávou podáváme s brambory nebo rýží.

39. Pikantní kuře č. 2
Kuře se rozdělí na porce a pomaže, nechá se zaležet a na másle se upeče. POMAZÁNKA: 1 lžíce oleje, 1 lžička kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička papriky, 2 stroužky česneku se solí, sůl dle potřeby.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy