Sicilské kuře | ..řekne se Kuře..

202. Escaldums de Pollo de Santanyi
1 kuře, 150 g vepřového sádla, 250 g vepřového libového masa, 1 sklenička vína sherry, 80 g mouky, 1 cibule, 300 g žampiónů, 300 g nových brambor, 5 artyčoků, 200 g malých bílých fazolek, 30 g oloupaných mandlí, 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec, petržel, oregano, sůl, pepř.
Kuře a vepřové maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na sádle dorůžova. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sherry a chvilku podusíme. Necháme vychladnout, přimícháme mouku, zalijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme houby, oloupané a podélně nakrájené artyčoky, brambory a fazolky (které předem lehce osmažíme) a vše dovaříme doměkka. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Mandle smícháme s vařenými žloutky, nakrájenou petrželkou a oreganem a přidáme k hotovému jídlu 5 minut před servírováním.

203. Sicilská minestra
1/2 kuřete, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 2 stroučky česneku, 6 rajčat, několik lístků máty a bazalky, petrželka, sůl, pepř, nudle.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Z vajec, soli a 2 lžic vody ušleháme omeletové těsto a na pánvi zprudka opečeme omeletu. Maso vaříme ve vodě. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme pokrájené maso a podusíme. Když je maso téměř měkké přidáme pokrájená rajčata, bylinky, dochutíme pepřem a solí. Ve vývaru uvaříme nudle, které smícháme s masem. Zakapeme sójovou omáčkou a citrónovou šťávou. Na talíři na maso klademe roztrhanou omeletu.

204. Chop Suey
500g vařeného kuřecího masa, 200g dušených žampionu, 200g vařeného celeru, 250g pórku, 250g hrášku, 250g vařených vlasových nudlí, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, cukr, glutasol, zázvor, sůl, pálivou papriku, stroužek česneku, cibuli.
Na kastrolu rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme nakrájené maso, cukr, promícháme, přidáme sójovou omáčku, koření, houby, zeleninu a za stálého míchání prohříváme. Nakonec přidáme nudle, promícháme, dochutíme glutasolem a solí. Můžeme použít i mraženou zeleninu.

205. Plátky po staročesku
4 kuřecí plátky (prsíčka), sůl, 4 plátky másla, 10 stroučků česneku, 1 kyselé jablko, vývar.
Maso naskládáme do pekáčku, podlijeme vývarem a poklademe máslem. Přidáme oloupané stroučky česneku a čtvrtky oloupaného jablka. Vše upečeme doměkka. Česnek a jablko rozmačkáme do šťávy.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy