Staročeské kuře | ..řekne se Kuře..

181. Staročeské kuřecí maso
Pro 2 osoby - 300g kuřecích prsou, 1 cibuli, olej, sůl, 30g rozinek, 200g švestkového kompotu, máslo, 6 vlašských ořechů.
Kuřecí prsa opláchneme a nakrájíme na malé nudličky, cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme maso a orestujeme, solí ochutíme, rozinky spaříme v horké vodě a scedíme, švestkový kompot bez nálevu rozkrájíme na proužky a spolu s rozinkami přidáme k masu, potom krátce podusíme, až bude maso měkké, zjemníme směs kouskem másla, vlašské ořechy rozbijeme a jádra nasekáme na malé kousky, maso na talíři nakonec posypeme ořechy. Vhodná příloha: rýže.

182. Rychlé kuřecí plátky s kari
500g kuřecích řízků, sůl, kari koření, Worcestrová a sójová omáčka, olej.
Kuřecí řízky omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nasolíme, posypeme kari kořením, Worcestrovou a sójovou omáčkou ochutíme, rostlinný olej rozehřejeme a plátky z obou stran postupně osmahneme. Vhodná příloha: rýže nebo hranolky.

183. Smažené kuřecí nitky
2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže, chilli, 4 bílky, 3 lžíce hladké mouky, olej, 4 pórky, trocha vývaru, sůl, pepř, glutasol, sójová omáčka, 1 lžička vína, 1 lžíce sádla.
Maso nakrájíme na tenké proužky, osolíme a okořeníme chilli. Namáčíme v bílcích rozšlehaných s moukou a smažíme na oleji. Mezi tím rozehřejeme na pánvi sádlo, opečeme na kolečka nakrájené pórky osolíme, opepříme, zalijeme sójovou omáčkou, vínem a vývarem, ve kterém jsme rozmíchali lžičku hladké mouky a krátce povaříme. Maso podáváme s rýží přelitou dušeným pórkem.
184. Podvečerní kuřecí prsíčka
4 krajíčky toustového chleba, 200g vykostěných prsíček, 1 cibule, 50g strouhaného sýra, 1 rajče, máslo, olej, sůl, pepř, česnek.
Maso jemně naklepeme a prudce opečeme na obou stranách. Maso potřeme česnekem, položíme na chleba, poklademe kolečky rajčat a cibule, posypeme sýrem, pokapeme máslem a dáme zapéct.

185. Minutkový kuřecí guláš
0,5 kg masa bez kostí a kůže, 2 lžíce oleje, 1 cibule, lžička sladké papriky, pálivá paprika, pepř, sůl, 2 lžíce kečupu, 80g strouhaného sýra, malá plechovka hrášku.
Drobně nakrájenou cibulku osmahneme, přidáme nudličky masa, zaprášíme paprikou a opečeme 5 min. Osolíme, opepříme, zalijeme kečupem, přilijeme 0,5 dl vřelé vody, přidáme okapaný hrášek a dusíme dalších 5 minut. Hotové na talíři posypeme sýrem.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy