sváteční kuře | ..řekne se Kuře..

173. Sváteční kuřecí řízky
4 řízky, 4 žampiony, sůl, Hera, 50g zmrazeného hrášku a mrkve, sekaná petrželka, vejce, mouka, strouhanka, olej.
Řízky naklepeme. Houby nakrájíme nadrobno a osmahneme na na troše Hery. Asi 20g Hery utřeme se solí, přidáme zeleninu a houby, ze směsi v alobalu vyrobíme 4 válečky, které necháme ztuhnout v chladnu. Válečky zabalíme do řízků, stáhneme nití, obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme na oleji do zlatova.

174. Pilaf z kuřecích jater
10-12 kusů kuřecích jater, 250g rýže, 200g nakrájené mrkve, 2 střední cibule, svazek petrželky, 1 l kuřecího vývaru, strouček utřeného česneku, 1 a 1/2 lžičky kari, sůl, pepř, 2 rajčata, pár lžic oleje.
Játra opečeme a nakrájíme. V tuku od jater osmahneme cibuli a petržel. Přidáme játra, mrkev, rýži, vývar, kari a česnek, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou. Podáváme zdobené plátky rajčat.

175. Špenát s kuřecím masem
600g špenátového protlaku, 100g pečeného kuřecího masa, 30g másla, 2 vejce, 5 lžic smetany, 70g hladké mouky, 70g tvrdého sýra, muškátový oříšek, pepř, sůl.
Špenátový protlak podusíme. Máslo utřeme ze žloutky, okořeníme, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, nakrájené maso, dobře promícháme, zahustíme moukou a smícháme se špenátem. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Směs urovnáme do tukem vymazané formy a zapečeme v horké troubě. Podáváme s vařenými brambory.

176. Pečené kuře na česneku
1 kuřecí prsa, Omáčka na potírání: 1/2 lžičky rozdrceného česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce francouzské hořčice, sůl, pepř.
Maso potíráme omáčkou a na každé straně opékáme asi 10 min.

177. Dušené kuře s brokolicí
Pro 4 osoby - 500g kuřecích prsíček, 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce suchého sherry, 2 lžíce oleje, 2 kousky 2,5 cm dlouhé čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 450g brokolice, 1 velká červená paprika, 4,5 dl drůbežího vývaru, 100g těstovinových mašliček, 30g piniových oříšků nebo mandlí.
Smícháme sherry se sójovou omáčkou a se škrobem a ve směsi důkladně obalíme maso nakrájené na proužky. Necháme marinovat asi čtvrt hodiny. Na lžíci oleje osmahneme ve vyšší pánvi na tenké proužky nakrájený zázvor a česnek, přidáme na malé růžičky rozebranou brokolici a necháme změknout. Děrovanou naběračkou vybereme zeleninu do mísy. Přidáme zbylý olej a maso na něm opečeme, pak vyndáme a přidáme k zelenině. Do pánve vlijeme vývar, přivedeme k varu a zavaříme těstoviny. Na mírném ohni vaříme za občasného míchání asi 10 minut, až se vývar vsákne. Do těstovin vmícháme maso se zeleninou a piniové oříšky. Necháme prohřát a podáváme.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy