velikonoční kuře | ..řekne se Kuře..

56. Kuře s velikonoční nádivkou
Kuře, 5 rohlíků, 1/8 l mléka, 4 vejce, 200g posekané kladenské pečeně, 1 cibule, 1 strouček česneku, petržel, pažitka, bazalka, pepř, sůl, máslo.
Kuře vykostíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a promícháme s vejci ušlehanými v mléce. Cibuli osmahneme na másle, česnek utřeme a spolu se zbylými surovinami promícháme. Naplníme kuře, zašijeme a upečeme.

57. Kuře s jablky na víně
1 kuře, 40g oleje, 5 jablek, 40g Ramy, 250g brusinkového kompotu, 1,5 dl bílého vína, lžíce kečupu, grilovací koření, 1 slepičí bujón, sůl.
Porce kuřete osolíme, posypeme grilovacím kořením a osmahneme na oleji po obou stranách. Pak je podlijeme vývarem a upečeme doměkka. Mezitím rozkrájíme jablka na půlky a z nich vykrojíme jádřince tak, abychom vzniklé jamky mohli vyplnit kompotem. Naplněná jablka rozložíme na máslem vymazaný pekáč, podlijeme 1 dl ví na a v předehřáté troubě pečeme. Když jsou jablka poloměkká, podlijeme je zbytkem vína spolu s kečupem a dopečeme. Šťávu z jablek smícháme se šťávou z kuřete a přidáme kousek másla. Tuto šťávu pak porce kuřete s jablkem polijeme a podáváme s rýží.

58. Kuře s chřestem a zázvorem
400g kuřecího masa, 3 lžíce sádla, 1 vejce, 1 lžička škrobu, sůl, 100g konzervovaného chřestu, 1 lžíce bílého vína, 1 lžička zázvorového oleje, půl šálku vývaru, trochu Glutasolu nebo Glutavitu, petrželová nať.
Kuřecí maso po vykostění nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem, škrobem a solí. Připravíme si uvařený nebo konzervovaný chřest nakrájený na malé dílky. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme maso kuřete a osmahneme za stálého míchání. Dochutíme vínem, Glutasolem, lžičkou zázvorového oleje a soli. Nakonec přidáme půl šálku vývaru a chřest a za opatrného míchání zahustíme trochou máčeného škrobu. Hotový pokrm přizdobíme petrželovou natí.

59. Kuře s pomerančovou rýží
1 kuře, sůl, lžičku nahrubo drceného pepře, špetku tymiánu,100g másla, 1,5 šálku rýže, lžíci másla, 3 lžičky nakrájené cibule, 3 lžíce nakrájeného celeru, trochu cukru, šálek pomerančové šťávy.
Kuře osolíme, opepříme, potřeme vně i uvnitř tymiánem, obložíme máslem a upečeme dočervena. Mezitím uvaříme ve slané vodě rýži téměř doměkka. Na lžíci másla osmahneme cibulku a celer, přidáme cukr, smícháme s rýží a zalijeme pomerančovou šťávou. Necháme 10 minut na slabém ohni vsáknout. kuře podáváme s pomerančovou rýží a plátky pomeranče.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy