Zapečená prsa | ..řekne se Kuře..

186. Zapečená kuřecí prsíčka se šunkou a broskví
600g prsíček, 120g oleje, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 4 půlky broskví, sójová omáčka, olej, solamyl, worchester, sůl.
Maso nakrájíme na kousky a naložíme do sójové omáčky, oleje, worchesteru, solamylu a soli a necháme odležet. Maso osmažíme. Do várné misky dáme šunku, na ni položíme opečené maso, zakryjeme sýrem, na který položíme půlku broskve a zapečeme.

187. Marinovaná kuřecí křidýlka
Kuřecí křidýlka, sójová omáčka, olivový olej, čili papričky, sůl, česnek, petrželová nať, citrónová šťáva.
Sójová omáčka, olej, čili papriky, česnek, sůl, pepř, nať a citro smícháme. Křidýlka dáme do marinády na 24 hodin. Po vyndání dáme do vyhřáté trouby upéct.
188. Salát z kuřete
1 kuře, 1/2 celeru, pepř, 2 jablka, citrón, šálek majonézy, hořčici.
Kuře udusíme doměkka v malém množství osolené vody, maso obereme z kostí a usekáme na malé kousky, Oloupaný celer uvaříme v okyselené vodě doměkka a nakrájíme na kostičky. Oloupaná jablka nakrájíme na kostky a zakapeme citrónem, aby nezhnědla. Vše spojíme majonézou, citrónem, hořčicí a pepřem.

189. Salát s masem a pekingským zelím
- Jam dok gulab - 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky cukru, 150g vařeného kuřecího masa, 150g vařeného vepřového masa, 2 lžíce neslaných pražených burských oříšků, 3 stroužky česneku, 2 středně velké cibule, 1 pekingské zelí nebo hlávkový salát, 1 šalotka.
V míse smícháme sójovou omáčku, citrónovou šťávu a cukr. Přidáme nadrobno nakrájené maso, pokrájené oříšky, cibuli usmaženou s česnekem a vše vmícháme do nakrájeného pekingského zelí nebo hlávkového salátu. Posypeme cibulkovou nebo petrželovou natí nebo kousky pálivé papričky.

190. Celerový salát s kuřecím masem
Pro 4 osoby - 1 hlávka endivie nebo frisé salátu, 1 střední celer, 3 řízky z kuřecích prsíček, 2 jablka, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 pomeranče, 2 grepfruity, 1 bílý jogurt, 100 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1/2 lžičky cukru. 1/2 lžičky kari koření, špetka chilli.
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji asi 5-6 minut. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Omytý salát natrháme na malé kousky a urovnáme do salátové mísy. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablka nakrájená na plátky a zakapaná citrónovou šťávou, najemno nakrájený celer a překrájené dílky pomeranče a grepu. Šťávu z pomerančů a grepů při krájení zachytíme a použijeme do marinády spolu s jogurtem a smetanou. Marinádu osolíme, přisladíme a okořeníme a salát jí přelijeme.

O autorovi

  • Jméno smolicek.v
  • Bydliště Ždár nad Sázavou
  • ..hledám děvče nejlépe ze Zdáru n. S. která by mě mohla mít ráda a pro kterou bych chtěl nejen grilovat maso u mě na terase...ICQ:460542149
Můj profil

Poslední návštěvy