Zdásevám,žesi vaše váha žije vlastním životem aabsolutněnerespektujevašediety?Celý měsíc se snažíte striktnědodržovatharmonogramté"nejúčinnější"hubnoucí procedury a na koncivašeho úsilívámtennespravedlivý přístrojzačne ukazovat jen o půl kilamíňnežnasamotném začátku? Nestrkejtehlavu do písku, sepsalijsmeprovásspoustu zajímavých faktorů, které svaší skutečnou váhounemajícodočinění, přestože se tak tváří.Nezapomeňte, žeskutečnýmměřítkemvašísnahy je zrcadlo a velikostoblečení. Takéodborníci seshodují,žebyste se měla zaměřit spíš nasvoje tukové zásobynežlinarozdivočelourafičku na vaší váze.

1. Jste oblečená

>>> Přírůstek: až 2 kg
Jestližejstesevčeravečer svěřila svému počitadlu jen vkalhotkáchapodprsence,nečekejtednes, kdy na něm stojíte v županu, že kvámbudemilosrdné.Važte se vždyjen ve spodním prádle nebo na"Evu",protoževše ostatnívám kila jen a jenpřidává. Což jelogické,nemyslíte?

2. Ukrutná žízeň

>>>Přírůstek: až 1 kg
Vevoděnenížádnýtuk ani sacharidy, takže po ní neztloustnete. Alemátaké svouváhu,apokud jí vyzunknete najednou třeba litr,jsteautomatickytěžší.Naštěstíji naše tělo nejen díky poceníbrzyzpracuje.

3. Včera byla pařba

>>>Úbytek: 1 až 2 kg
Jetopravdaodvěká,že alkohol dehydruje. To proto se po ránucítímetak"skvěle":máme sucho vústech, bolí nás hlava, možná se námchcezvracetneboodbíháme na toaletuse slabým průjmem. Tatobaječnákombinacezpůsobí, žei po smršti sladkýchkoktejlů budete ránovážitmíň.Mimochodem, večernídávka alkoholu vászbavila ispoustyminerálníchlátek a bílkovin...
Životje všakspravedlivý,jakmile svou zuřivoužízeň po pařbě uhasíte,začnetezaseautomatickypřibírat. Také je dobrévědět a respektovat,že alkohol vmalémmnožstvítělu celkem prospívá:rozpouští tuky,zlepšuje jejichtrávení,uvolňujestres a napětí,podporuje spalovánísacharidů, kterépromění naenergii,čímž násvlastně povzbudí. Pivo avíno obsahují kroměalkoholu acukrůtakéblahodárné minerální látky,antioxidanty, vitaminy,flavonoidy.

4. Měla jste jen lehký obídek

>>>Přírůstek: až 1 kg
Přestožejstevzorněpoobědvalanízkotučné, vitaminy a minerálynadopovanéjídlo,vážíte zase okilo víc.Zdravá výživa je obvyklevelmitěžkostravitelná. Např.zeleninová polévkaspolu se zeleninovýmsalátemjsouvelmi bohaté navlákninu, tekutiny,nemají téměř žádnékalorieadokonale vás zasytí.Neměla byste propadatzoufalství. I kdyždíkynimvlastně hubnete, než jetělo zpracuje, nanějakou dobuztěžknete.

5. Vynechala jste sacharidy

>>>Úbytek: 1 až 2 kg
Pokudzkoušítenapř.Atkinsonovudietu a ládujete se celý den jenbílkovinami:posnídalajstevaječné bílky,poobědvala libové maso, kvečeři jste sioloupalavajíčkonatvrdo - všesamozřejmě bez přílohy,budete odpolednevážit oněco méně.Nejde o to, žeby bílkovinyzázračně spalovaly tuk,ale o to,že tělo přijejichzpracování spalujeglykogen neboliživočišný škrob. Astejný efektmá icvičení... Navícváš organismusztratí mnohem více vodynež přikonzumacisacharidů.

6. Slané brambůrky!

>>>Přírůstek: 1,5 až 2,5 kg
Každáznássealespoň jednou za rok neudrží a schroupepytlíkslanýchbrambůrkůneboslaných pražených mandlí či přesolenýchburáků"na ex".Jenževšechnasolená jídla, jako jsou instantnípolévky,čína,konzervy...,zadržujívodu. Tělo tak reaguje, aby byloschopnézředitvysoké množstvísodíku.Možná vás po slaných orgiích začneboletbřichoa budete secítitnafouklá, ale hned, jak se pořádnězalijete,mělo byse vámulevit.Přesto se soli raději vyhýbejte, je jítéměř vevšechpotravináchtolik,že není potřeba ještě dochucovat hotovájídla.Sůl vorganismutotižpůsobí dost dráždivě, zabraňujevylučovánílátkovévýměny a navícslanédobroty zhoršují ekzémy a revma.

7. Sklátila vás nemoc

>>>Úbytek: až 2,5 kg
Kdyžjstenemocná,připadátesi slabá jako moucha. Máte pocit, že jstemuselatím,jaktrpíte, zhubnoutalespoň kilo! Kašel a rýmamůžezpůsobitdehydrataci,takže vám milárafička na váze opravduukáženižší číslo.Jenže veskutečnosti neztrácítetělesný tuk, nýbržzasejen vodu. Jen cose vrátítedo pracovního procesu,vaše původníváhavás rychle dožene.

8. Špatné trávení

>>>Přírůstek: 1 až 3 kg
Jestližetrpítenazácpu,v těle se vám hromadí "odpad" a vy vážítevíc. Abyvšefungovalo,jak má,měla byste na toaletě posedět alespoňjednou zadvadny. Pokud setakneděje, určitě to výrazně ovlivňujevaši hmotnostakromě toho je vašetěloneustále přiotráveno zbytkylátkovévýměny.Můžete díky tomu trpětbolestmihlavy, únavou aoslabenýmimunitnímsystémem. Zácpu mohouvyprovokovat irůzné dietníexperimenty,jako jerychlé snížení příjmukalorií, menu bezsacharidů,vynecháníjednohopravidelného jídla apod.Abyste měla v břišepořádek,zařazujtedojídelníčku dostatek vlákniny -např. ovesnoukaši,citrusy,broskve,banány, ořechy, fazole a cereálie.Hlavněneriskujteaneexperimentujtebez pořádného uvážení.

9. Kávová smršť

>>>Úbytek: půl kila
Kteráznássinezpříjemňuje ranní vstávaní, poradu,polednípauzu,klábosenískamarádkou... šálkem latté, capuccina nebopiccola!?Jenžekofeinjemírné diuretikum, což znamená, že se z váspakstávajíčasténavštěvnicetoalety. Tělo ztratí mnoho tekutin avaševáhazačnepříjemně klesat.Bohužel, jen co se napijete, vašehmotnostsezasevrátí do původníhostavu. A opět se dostávátedoonohozačarovanéhokola. Abystenepodléhala mylným pocitům, vypijteradějikekaždémušálku kávy alespoňskleničku vody.

napsal/a: stupid_plastix_ 20:47 | thinkspirace Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

xxx 13.08.2011 14:51:15

omg nauč se psát hlavně mezery mezi slovy , něco se vůbec nedalo přečist......