Zelený čaj

Zelený čaj před každým jídlem podporuje spalování tuků. Také obsahuje polyfenoly, podporující oxidaci tuků a termogenezi, které tuky přeměňují na teplo.

Čištění zubů

Podle jedné japonské studie, se lidé, kteří si pravidelně čistí zuby, rychleji zbavují nadbytečných kil. Vše spočívá v tom, že mozek si s číštěním zubů spojuje pocit: je po jídle. Tělo a pak cítí syté.

Žvýkání

Žvýkáním se zrychluje náš metabolismus až o 20%. Ten kdo si žvýkačku dopřává každý den, může za rok zhubnout až o pět kilogramů.

Polévka

Také polévky nám pomáhají ke zhubnutí. Tělu však prospívají jen tehdy, pokud do nich nepřidáme smetanu nebo zápražku.

Žito

Pečivo z žita obsahuje 13% balastních látek a vlákniny, které v trávicím systému zajišťují pocit sytosti, což znamená, že jsou skvělé pro zeštíhlení.

Pohyb

Je prokázáno, že štíhlí lidé jsou v pohybu více než ti, kteří mají pár kil navíc. Není však nutností každý den chodit běhat. Zkuste hubnout při sezení. Kopejte nohama nebo se třeba hýbejte ze strany na stranu. Můžete tak spotřebovat o 1500 kJ víc, než jen u obyčejného sezení.

Pálivá jídla

Pálivá paprika, pepř nebo chilli papričky podporují spalování tuků a to ještě několik hodin po jejich jídle.

Mléko

Mléko má vysoký obsah vápníku, který podporuje spalování tuků a zabraňuje zvětšování tukových buněk. Ovšem pozor na plnotučná mléka, ty se totiž rychle usazují v tukových tkáních.

Víno

Víno nikdy nepijte na prázdný žaludek.Hladinacukru v krvi by tak rychle stoupla a náhle klesla, což způsobujenávalyhladu. Proto si sklenku vína raději dopřejte u oběda nebo večeře.

Dětská výživa

Dětská výživa se stala velkým hitem. A není se čemu divit: je zdravá, neobsahuje žádné konzervační látky, barviva ani tuk, navíc je plná vitamínu. Dětská ovocná výživa může být náhradou ovoce.

Váha

Není dobré stoupat si na váhu každý den, budete si tak dávat vysoké cíle, čímž budete zbytečně pod velkým tlakem. Úplně stačí, když se zvážíte jedno za týden, nejlépe ve stejný den ráno a nalačno.

Akupresurní bod

Uprostřed mezi horním rtem a špičkou nosu je akupresurní bod, který pomáhá odstranit pocit hladu. Stačí, když tento bod několikrát během pěti sekund stlačíte, pocit hladu se tak zmírní.

napsal/a: stupid_plastix_ 20:16 | thinkspirace Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář