Postřehy a komentáře.

03.Duben 2008

Alpen-streche Lech-pech - cast prvni

Jednoho prekrasneho tusim, ze unoroveho podvecera jala se mi zvonit moje kapesni telebudka obzvlaste nalehave. Na druhem konci dratu se ozval znamy skrivan meho oblibeneho a nutno podotknout jedineho svagra s lakavou nabidkou zucastnit se polarni expedice Alpen-streche Lech-pech. Nevahal jsem ani pulhodinku a po sedmadvaceti minutach premlouvani jsem svolil pod podminkou, ze se bude chovat tak, abych se za nej nemusel stydet... a ze mi dovoli tankovat.
 
Uskali se zacala objevovat driv, nez by se kdo nadal. V prve rade jsem s hruzou zjistil, ze moje drahe prvorepublikove ski značky Trautenberg nejaky ciman zneuzil a pretvoril je v najezdove kolejnice pro kocary. Dalsi rana na sebe nenechala dlouho cekat, polarni vybaveni, mistrne ukryte pred zasahy nesetrnych zenstin, poskrovnu se vyskytujicich v me luxusni jedna a dve nuly unimobunce, v nevybalenem pytli znacky Tesco, z nehoz jsem za pomoci bezsackoveho vysavace na ustni pohon odsal veskery oxygen, stihlo zetlit. Cimz jsem na druhou stranu mohl uspokojit choutky meho otce po kvalitni cernozemi. Resenim se zdala byt navsteva mistniho obchodaku se sportovnim vybavenim v nedalekem nakupnim stredisku.
 
Vyhlidl jsem si prekrasnou blederuzovou kombinezu znacky Spider, na niz jsem byl pripraven nasit zepar flitru a blyskavych knofliku, ktere mi zbyly po sestrinych panenkach a nezbytny limec z imitace kuze himalajskeho tucnaka a s radostnou predstavou jsem vesele dohopsal az k pokladne. Slecna pokladni, vypadajici jako ztelesneni idealu zenske krasy z obdobi rane jury, me primela k laskovnym poznamkam, nezne chlacholicim jeji olbrimi rozmery poklonami typu "jste idealni zena, jen vam je mozne vymodelovat poprsi na libovolne casti tela" a moje bujara rozjarenost pokracovala az do chvile, nez jsem svym citlivym sluchem vyznamneho clena skotske mafie zachytil cifru dvacet sedm tisic. S nonsalantni samozrejmosti jsem po kosatce mrstil svazeckem 
desetitisicilirovek a se slovy "kup si neco do sebe" 
jsem odhopsal az ke stanovisti ochranky, kde jsem se 
zasekl do doby, nez se jim podarilo 
vymamit ze mne polibky obusku PIN a pozadovanou sumu  
vyhrat na bankomatech.
 
Aspon, ze ski jsem mel zajisteny z jine strany. Svoje prekrasne sjezdovky po pradedeckovi mi pod podminkou, ze na nej neprozradim angazovanost v pornograficke materialy svych rodicu, zapujcil osmilety synovec Eman. Jedine, co bylo treba udelat, bylo predelat vazani a nabrousit hrany. Malickost.
 
Se svym pozadavkem jsem byl uspesny hned v prvnim servisu, a to dokonce aniz bych musel pouzit svoji osvedcenou zbran - slzy a peprsprej. Bylo mi prislibeno, ze si hotove fosny budu moct vyzvednout den pred odjezdem a nadavkem jsem obdrzel karticku s podrobnym rozpisem pracovni doby. Prislusny listek jsem lisacky zasil do podvlikacek, co kdybych byl nahodou prepaden od Roudnice se trmacejicimi Cikany v krytem voze, plnem kradenych slepic a s pocitem dobre vykonane prace jsem odcupital domu.
 
Den D nadesel a ja, pln bujareho veseli, jsem malem ani nestihl zkultivovat kstici chlupu v usich, 
natesen na fungl nove serizene lyze a nadchazejici dobrodruzstvi. 
Nadseni jsem si zvyknul tlumit uklidnujicimi prostredky, ktere v 
kombinaci s fermentovanymi rostlinnymi napoji zkroti i moji sestrenici
Hildu, kterou kdysi pozvali dokonce na konkurz na plemennou slonici
do Liberecke zoo. Dopravaje si plneho hrdla alpy, pozdni
sber, rocnik devatenact set sedmnact, uklidnoval jsem se tak udatne,
az jsem nahle s hruzou zjistil, ze...

 -- to be continued --

komentáře (1):

zeal říká...

-to be continued- prislo v pravou chvili, protoze v dele pokracujicim smichu bych nestihla dobehnout na zachod a pocurala bych se smichy :-) dokonale vykreslena realita ;-)

23.07.2008 12:19:42

Přidej komentář

<< Domů