31.Březen 2011
Dnes jsem se vzbudila trochu unavená, pomačkaná a mrzutá. Na okamžik se mi zlepšila nálada poté, co jsem dostala první ranní pusu, spolu se slovy: "Dobré ráno, miláčku:)"
Stav se mi zhoršil v momentě, kdy jsem zjistila, že mi nějaký šotek snědl z lednice mého oblíbeného Bobíka...byl čokoládový. K záplácnutí žaludku mi postačil zbytek tvarohu s ananasem a rohlík. Ach jo. "Jsem odhodlána zlotřilého papáka vypátrat!" (papák = ten to sní vaše jídlo bez dovolení; jak mi bylo vysvětleno dítky ve školce).
Co mi zvláště vadí během rána je chaos a tlačenice v hromadné dopravě. V prazvláštním rozpoložení často pozoruji lidi kolem. Usmívám se na ty, co se šklebí; ksichtím se na ty, co mi v metru suplují hlasité rádio svými sluchátky. Krátím si dlouhou chvíli vybíráním oblečení podle toho, jak oděv sluší v okolí stojícím lidem. Říkám si: "Kolik ten kabát asi stál?" "Kde ta taní mohla koupit?"
Nejzajímavějšími kousky oděvů jsou bezpochyby boty. Vždycky v metru i autobuse koukám na boty. Jsou unikátní a málokdy nějaké vidíte dvakrát (minimálně se liší barvou). Kolikrát celý den toužím po rudě červených lodičkách, které jsem zahlédla. "Jaké by to bylo takové vlastnit? Kam bych je asi nosila?"
Na poslední otázce si pak odůvodním, proč není třeba dotyčnou paní o boty obrat. Vzhledem k mé práci a zálibám jsou pro mě vhodnější tenisky nebo pohorky; v lepším případě botky na nízkém podpatku, aby se na nich dalo běhat. Usuzuji, že mít takové vysoké střevíčky, patrně bych stejně chodila po městě bosa. Neustále bych totiž zapadala mezi kostky na chodníku, padala do kanálů a podobné skopičiny. Pro zachování svých kotníků, bych boty pořád zouvala. Chodila bych bosa a nakonec je možná dobrovolně darovala nějaké podobné slečně jako jsem já, aby si chůzi pro princeznu taky zkusila. Oproštěná od starostí bych následně dorazila silonky na nohou, které bych dala vyprat rovnou do popelnice.
Tak po ránu z metra vycházím pobaveně a "hrr" do dobrodružství nového dne. Člověk by nevěřil jak takové boty v dopravě zvednou náladu :D

Mějte pěkná rána
Der:)
Vložil: derien.drake ¤