11.Prosinec 2015,00:09

Podložka na cvičení: Trenérka vysvětluje, proč je důležitá

-font-b-Yoga-b-font-font-b-Mats-b-font-6mm-font-b-thick-bTaky vám přijde, že podložka na cvičení není důležitá? Že se jedná o něco, co vám nepomůže ke zdraví, hubnutí a lepším výkonům? Vyzpovídali jsme Denisu (33 let), trenérku z fitness centra na pražském Andělu, která je zároveň i manažerkou celého centra.

Dobrý den Martino, děkujeme za váš čas! Proč je podle vás výběr správné podložky na cvičení tak důležitý?

Mnoho velmi důležitých cviků se provádí na zemi a bez podložky člověk riskuje zranění, v horším případě i velmi velké bolesti. Podložka chrání před kontaktem kostí s tvrdou zemí, zamezuje otokům kloubů nebo modřinám.

Stačí zakoupit libovolnou podložku v obchodě?

Zrovna nedávno jsem byl v jednom supermarketu a koukala na podložky za 89 Kč. Byly absolutně tenké, kluzké a od pohledu nekvalitní. Moc nechápu, proč by někdo něco takového pořizoval, ale i tak jsem viděla v košících některých lidí právě tuto levnou podložku. Za mě jsou to absolutně vyhozené peníze a zakoupení takové podložky nemohu doporučit nikomu

A co by měla správná podložka tedy splňovat?

Budete se divit, ale je toho opravdu hodně. Mezi nejkvalitnější modely patří ty pěnové, co josu určeny na cvičení aerobiku nebo jógy. Zařizovala jsem vybavení pro naše fitko a koukala jsem na všechny možné parametry od hygieny (člověk se na podložce dost potí) až po to, jak vypadá protiskluzová strana podložky. Na cvičení lze zakoupit i třívrstvá podložka. Takové se většinou již skládají, protože mají pevnější jádro. Zaberou trošku víc místa, ale rozhodně jsou mnohem lepší.

Zaujala nás zmínka o protiskluzové straně, co to je?

Druhá strana podložky má jinou úpravu povrchu – většinou pogumované vzory. Touto stranou se podložka pokládá na zem, aby neklouzala. Při cvičení je důležitá velmi stabilita. Člověk se zbytečně nezraní a navíc i prováděné cviky jsou poctivější.

Když chce tedy někdo začít cvičit doma na podložce, jak by měl postupovat?

Kvalitní podložky na cvičení se dají koupit kdekoliv ve sportovních potřebách, nebo si je stačí lehce objednat na internetu. Tam bych se inspirovala také z pohledu cviků vhodných na doma. Když chcete začít cvičit s cílem zhubnout tuky a vyrobit si nějaké ty svaly, rozhodně v první řadě doporučuji odkyselení organismu. Pořádně nakopnete celé tělo, začnete lépe žít a na podložku budete chodit s vědomím, že je vaše tělo připraveno dostat se do formy. Principy odkyselení moc lidí nezná, což mě z pohledu trenérky ani nepřekvapuje. Chuť cvičit většině žen a mužů nechybí, ale když se pak na cvičení vrhnou, cvičí špatně… a to je možná lepší nedělat nic. Pokud bych to měla shrnout, tak se nebojte investovat do pořádné podložky a odkyselení. Pak to bude snadné!

http://naposilovani.cz/podlozka-na-cviceni/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: