14.Prosinec 2015,23:02

Posilovací tyče fungují, když nechcete být jak tyčka bez svalů

body_bars_6Opět jsme měli možnost vyzpovídat Martinu, které vede skupinové lekce cvičení ve fitness centru v pražkém Karlíně. Jak fungují posilovací tyče a jak pomohou k formě i vám?

Ahoj Martino, můžeš nám něco povědět k posilovacím tyčím?

Nazdárek! Předpokládám, že nemyslíš klasické posilovací tyče, na které si muži v posilovně nasouvají železné kotouče :-). Ty sice také během cvičení používám, ale pro hubnutí a aerobní cvičení se používají pružné kmitací tyče. V poslední době jsou velmi moderní a oblíbené. Slouží k posílení všech partií našeho těla.

Přesně takové tyče myslíme. Čím se liší a jak tyč vybrat?

Hlavně cenou :-), v obchodech je člověk najde v mnoha provedeních, z různého materiálu apod. Ve výsledku však každá posilovací tyč vypadá vcelku podobně. Můžeme se setkat s posilovacími tyčemi s gumou, které mají úchopy na konci a jsou vybaveny gumovými táhly, které kladou odpor. Je tak na každém, jaké cviky chce cvičit a jaký typ tyče mu bude vyhovovat. Člověk by měl koukat hlavně na celkovou délku tyče a váhu koncovek. My na cvičeních například používáme kmitací tyče s délkou 1,6 m a váhou koncovky 600 g.

Jsou podle tebe tyče vhodné i na cvičení doma?

Pokud nebydlíte někde na garsonce, kde by bylo málo místa, tak určitě! Neváhejte si tyč pořídit, cvičení je zábavné a jednoduché. Tím rozhodně nechci říct, že by bylo nenáročné, to rozhodně ne. Pořádně se zapotíte. Jednoduchostí spíš myslím, že cviky se dokáže naučit i absolutně netrénovaný člověk.

Jak začít cvičit tak, aby člověk zhubnul a cítil se lépe?

Uf, tak to je trošku složitější otázka. Cvičení s posilovací tyčí je rozhodně dobrý start, ale rozhodně nestačí k tomu, aby člověk hubnul. Zpevní tělo, ale přebytečná kila jen tak nezmizí.

Všem lidem, kteří ke mně chodí na skupinová cvičení, doporučuji odkyselení organismu. Jeho principy garantují, že tělo začne lépe spalovat. Pokud chcete cvičením hubnout a zároveň vám chybí energie, je odkyselení skvělým řešením vhodným pro každého bez ohledu na věk a pohlaví.

http://naposilovani.cz/posilovaci-tyce/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: