15.Prosinec 2015,23:31

TRX – závěsný posilovací systém: 2 měsíce zkušeností

trx_400S manželkou jsme se na stará kolena rozhodli začít sportovat, přihlásili jsme se na lekce TRX ve fitku a zde jsou naše zkušenosti po 2 měsících pravidelného trénování.

Kdo by náhodou nevěděl, co je TRX

TRX je systém pro posílení všech svalů, posílení celého našeho těla. Jedná se o dva nastavitelné a pružné popruhy, které mají na konci madla – ty buď člověk drží v dlaních, nebo madly při konkrétních cvicích provléká nohy. TRX přináší zcela jiný trénink neporovnatelný s běžným posilováním na posilovacích strojích ve fitness centrech. Původně se TRX závěsný posilovací systém používal během cvičení armády, kde vojáci posilovali své tělo i v terénu.

První lekce byla makačka!

S manželkou jsme dorazili na první skupinovou lekci TRX, trenérka nám jako nováčkům vysvětlila základy, pustila dynamickou hudbu a společně s přibližně osmičkou dalších lidí jsme se pustili do zahřátí. Různé dřepy, přítahy, výdrže… co vám budu povídat, už po prvních 10 minutách jsme s ženou jen lapali po dechu a modlili se, aby vše rychle uteklo. Při cvičení na TRX si můžete velmi snadno regulovat obtížnost, protože sklonem těla určujete, jak moc velkou část vlastní váhy budete tahat. Trenérka nás relativně často upozorňovala na to, že něco cvičíme špatně. Po hodině jsem padl vyčerpáním v šatně, manželka na tom byla stejně. Rozhodli jsme se však, že to nevzdáme!

Zakousli jsme se

Na lekce TRX jsme začali chodit čtyřikrát týdně. Prakticky každý den máme jiného trenéra, což je v první řadě super díky tomu, že každý z nich se zaměřuje trošku na jiné cviky a každý má jiný způsob toho, jak z člověka dostat maximum. Nemáme tak čas nudit se. Mezi naše nejoblíbenější cviky patří jednoznačně ty na břicho. Člověk si sáhne doopravdy skoro až na dno a je překvapený, jak se díky TRX dokáže příjemně zničit.

První týdny pochopitelně moc změn poznat nebylo, ale nyní chodíme na lekce TRX již prakticky 2 měsíce a na obou z nás je vidět posílení paží, zpěvnění nohou a rozhodně i mnohem větší kondice. To pochopitelně neznamená, že bychom se již při cvičeních nezadýchali, to ani náhodou! Spíše jde o to, s jakou dynamikou a výdrží jednotlivé cviky na TRX provádíme!

Dieta? Ani náhodou, ale hubneme!

Když už jsme začali takto pravidelně cvičit, chtěli jsme zároveň postavu také vyrýsovat! Na diety nás neužije, a proto jsme se zeptali trenérky, zda-li by nám poradila se stravovacím plánem. Doporučila nám odkyselení organismu a odhalila nám jeho principy, díky kterému mám já sám mnohem více energie a několik kilogramů tuku pryč. Žena je na tom podobně a abych dodal závěrem ještě něco pikantního, tak díky TRX a odkyselení také dost obživl náš sexuální život, jestli mi rozumíte…

http://naposilovani.cz/trx-zavesny-posilovaci-system/

 
vložil: powershark951
Permalink ¤


0 Komentáře: